Stalna prisutnost u prostoru kriptovaluta od 2014. godine, YoBit je jedna od malog broja razmjena koje to nemaju zahtijevaju da unesete osobne podatke za trgovinu.

YoBit ima vrlo user-friendly sučelje; gotovo svatko može otvoriti račun i započeti trgovanje za manje od pet minuta, zadržavajući svoju anonimnost.

Anonimnost, čini se, osnovno je načelo organizacije YoBit, jer ne postoje formalni vlasnici ili operatori. Međutim, ova anonimnost izgleda više kao ideološka preferencija osnivača razmjene, nego kao dvojbena alternativa. S prosječnim volumenom trgovine koji se kreće oko 60 milijuna dolara, 800 kovanica dostupnih za trgovanje i 3353 trgovinskih parova, YoBit se smatra umjereno aktivnom platformom.

YoBit nudi a vrlo široka raznolikost altcoina, i omogućuje tvorcima altcoina da svoje novčiće prikazuju naizgled s vrlo malo prepreka ili provjere.

Ali kako se slaže ostatak YoBita? Hajde da vidimo. U ovom pregledu razmjene YoBit istražujemo sve što želite znati, uključujući:

 • Ključne informacije
 • Kako radi
 • Naknade za trgovanje
 • Dostupne kriptovalute
 • Ograničenja prijenosa
 • Povjerenje tvrtke
 • Osiguranje fonda
 • Korisnička podrška
 • Završne misli

Kako YoBit djeluje

Čini se da je YoBit prikladniji za srednje ili napredne trgovce kriptovalutama. Iako početni investitori i trgovci još uvijek mogu koristiti YoBit, njih može zastrašiti broj opcija na ekranu za trgovanje.

Ako ste dobro upućeni u trgovinu kriptovalutama, vjerojatno ćete uživati ​​u YoBitovom sučelju. Platforma postavlja sve funkcije trgovanja na jedan zaslon, tako da ne morate prelaziti s jedne kartice na drugu ili otvarati više prozora da biste istraživali i obavljali poslove.

YoBit sučelje za razmjenu

YoBit sučelje za razmjenu

YoBit sadrži sve funkcije koje biste očekivali od napredne platforme za trgovanje. Za potrebe analize imate grafikone svijeća tijekom više vremenskih okvira, kao i tablicu dubine knjige narudžbi.

Uz to možete pregledati trenutne narudžbe, dnevnu količinu, 24-satne maksimume i padove te povijest trgovine za svako dostupno tržište.

Davanje naloga za kupnju i prodaju na YoBit-u jednostavno je.

YoBit sučelje za razmjenu

Pokretanje trgovine na YoBitu

Na nadzornoj ploči jednostavno unesite iznos kriptovalute koju želite kupiti / prodati (ili ukupan iznos koji želite dobiti za nju) i cijenu. Odatle YoBit automatski ažurira ostala relevantna polja.

YoBit sučelje za razmjenu

Trgovanje na YoBitu

InvestBox i YoPony

Značajka jedinstvena za YoBit je InvestBox. YoBit oglašava InvestBox kao alat za programere koji promoviraju svoje kovanice, kao i sredstvo pasivnog prihoda za investitore. Prema YoBit timu, putem InvestBox-a možete zaraditi negdje između 0,1% i 7,0% dnevnog povrata ulaganja.

Nije potpuno jasno kako InvestBox djeluje. Savjetujemo našim korisnicima da budu oprezni prema bilo kojoj značajci ili usluzi koja nudi zajamčeni postotak isplate uz oglašene nulte rizike.

Predstavnik YoBita tvrdi da je InvestBox u osnovi alat koji omogućava vidljivost kovanica s malim kapitalom za kratkoročna ulaganja.

YoPony, još jedna jedinstvena značajka YoBita, je “trkačka igra kriptovaluta” u kojoj korisnici pogađaju koji će konj pobijediti u utrci. Svaki konj predstavlja novčić, a dobitni novac dobiva pumpu od 5BTC.

YoPony, zajedno s igrama kockama, u osnovi se temelji na slučajnoj vjerojatnosti. Zakonitost značajke je između YoBita i njihove lokalne nadležnosti, ali savjetujemo našim korisnicima da budu oprezni u sudjelovanju.

Predstavnik YoBita tvrdi da je YoPony sredstvo kojim se korisnici potiču i angažiraju za korištenje platforme. Primjer:

YoPony & Tjedno YoPump za 119 sati!

Odbrojavanje: https://t.co/RIbW7OhKzM

Jedan od ovih novčića pumpati će se za 5 btc za 1 minutu nakon završetka utrke:

1 poni: Yobix

2 ponija: i2

3 poni: f1

4 ponija: Yoda

5 Poni: Limi

6 Poni: Žaba

7 Poni: Zrak

8 poni: Seks

9 Poni: Nax

10 Poni: Yovi

– Yobit.Net (@YobitExchange) 8. svibnja 2020

YoBit naknade za trgovanje

YoBitove naknade za trgovanje su jednostavne – samo 0,2 posto po trgovini. Nije važno jeste li trgovac ili poduzetnik. Ni vaš mjesečni obujam trgovanja nema utjecaja na naknadu.

Dostupne kriptovalute na YoBitu

YoBit vam ima na raspolaganju nekoliko tržišta kripto valuta. Većina podržanih kriptovaluta dostupna je kao trgovinski parovi s BTC, ETH, DOGE, USD, RUR ili USDT. Na ovim tržištima možete trgovati:

 • Bitcoin
 • Doge
 • Crtica
 • Ethereum
 • ZCash
 • Valovi
 • Litecoin
 • Ethereum Classic
 • EOS
 • Tron
 • I još mnogo toga.

Popis kovanica na YoBit relativno je jednostavan postupak, tako da platforma također sadrži brojne kriptovalute s malim kapitalom koje ne biste mogli pronaći na drugim burzama.

Ograničenja prijenosa YoBit

Čini se da ne postoje ograničenja prijenosa na YoBit burzi. Ipak biste trebali primijetiti da određeni načini polaganja i isplate dolaze s različitim razinama naknada.

Naknade za polog kreću se između 0,00% i 1,00%, dok naknade za povlačenje mogu doseći i do 7,00%.

Povjerenje tvrtke: Je li YoBit legitiman?

Porijeklo YoBita pomalo je obavijeno tajnom. Razmjena je započeta godine 2014. godine i trenutno je registriran u Panami kao YoBiCrypto Corp. Međutim, o osnivačkom timu nije poznato puno toga drugog. Čini se da su decentralizirani i rašireni diljem svijeta.

Iako trajanje tvrtke od 2014. daje određenu vjerodostojnost, Google pretraživanje daje širok spektar pozitivnih i negativnih recenzija – što je prirodno za većinu bilo kojeg proizvoda ili usluge.

Međutim, čini se da su YoBit posebno teško pogodile negativne recenzije, od kojih se čini da su mnogi lažni komentari botova. Na primjer, jedan od negativnih recenzenata na TrustPilotu ostavio je isto točno negativna recenzija za 13 različitih razmjena i usluga kriptovaluta.

Predstavnik komentira: „Rusko tržište razmjene kriptovaluta vrlo je krvavo. Natjecatelji stvaraju lažne račune kako bi svoju konkurenciju prekrili negativnim recenzijama, kreiraju račune za prevare kako bi prevarili korisnike drugih razmjena i tako dalje. “

Predstavnik moli korisnike da ne slijede naslove kao što su “yobit prevara” i “Yobit krade novac” jer ih natjecatelji najvjerojatnije objavljuju pomoću botova.

Kruže glasine navodeći da je Pavel Krymov, prethodno uhićeni financijski prevarant, je čovjek koji stoji iza YoBita. Međutim, pokazalo se da su glasine neutemeljene. Tim je izjavio da, “Glasine o vezi između Yobit burze i Krymova naši konkurenti šire zbog novca, zato nemojte da vas zavaravaju ove pogrešne informacije.”

U intervjuu za Ruska medijska stranica, Odvjetnik gospodina Krymova tvrdio je: “Krymov nema nikakve veze s Yobitom, ovo su neutemeljene izjave.”

Još uvijek se mogu pronaći ostaci skandala Krymov, kao što je račun s imenom Pavel Krymov naveden kao osnivač i izvršni direktor na stranici koja tvrdi da je službena YoBit stranica, što je također prijevare.

Ovo je dobra stvar da podsjetimo naše čitatelje da ne nasjedaju na prevare na mreži, bilo da su to lažni računi na društvenim mrežama ili stranice koje traže vašu kriptovalutu.

Čini se da članovi zajednice kriptovaluta imaju različita mišljenja. Na TrustPilot, burza ima ocjenu 4 od 5 zvjezdica. Međutim, te su ocjene prvenstveno podijeljene između recenzija s 5 zvjezdica (62%) i recenzija s 1 zvjezdicom (24%). Međutim, kao što smo vidjeli kod brojnih lažnih recenzija TrustPilot, teško je utvrditi istinski osjećaj.

Sigurnost fonda: Jesu li vaša sredstva sigurna na YoBit-u?

Što se tiče sigurnosti vaših sredstava, YoBit nudi malo podataka. Nejasno je koliki postotak sredstava tvrtka drži u vrućim u odnosu na hladnjače. A tim informacije o sigurnosnom mehanizmu čuva samo za unutarnje oči.

Procijenjeno 130417 ETC novčića izgubljenih zbog napada od 51%.

Pokrivat će se iz fonda Yobit osiguranja, omogućeni ETC depovi / isplate.

Hackerova ETC adresa: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP-ovi: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9. siječnja 2019

YoBit nije doživio značajniji hak od kojeg se nije mogao oporaviti. Burza je u siječnju 2019. godine doživjela napad od 51%, no burza je objavila da će sredstva pokrivati ​​njezin fond osiguranja.

Međutim, brojni korisnici su izvijestili poteškoće s pristupom njihovoj kriptovaluti i povlačenjem sredstava s razmjene. Međutim, gotovo svaka burza, čak i vrhunske platforme kao što su Binance i Coinbase, imale su poteškoće s povlačenjem novca.

YoBit nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA) kako bi vaš osobni račun donio dodatni nivo sigurnosti.

Molimo naše čitatelje: ako se odlučite za zamjenu, položite samo ono što si možete priuštiti da izgubite.

YoBit korisnička podrška

YoBitov tim za korisničku podršku obično odgovara na upite u roku od sat vremena, ali može potrajati i do 24 sata da odgovori na vaše pitanje.

Za daljnju pomoć, YoBit platforma također uključuje chatbox 24/7 iz kojeg možete razgovarati s ostalim YoBit korisnicima i članovima YoBit tima.

YoBit vodi dvije zajednice Telegrama (jedna u Engleski, jedan u ruski) koja sadrži preko 60 000 članova.

Predstavnik YoBita savjetuje korisnicima da koriste podršku Telegrama, tvrdeći da su administratori obično na mreži 24/7 i sposobni su riješiti sve probleme. Opcija ulaznice trebala bi poslužiti kao dodatna opcija za one koji ne koriste Telegram.

Fond osiguranja: na stranici Podrška postoji mogućnost traženja naknade od fonda osiguranja.

YoBit-ov fond osiguranja

Sučelje fonda osiguranja YoBita

O fondu osiguranja nije poznato mnogo detalja. No, prema našem istraživanju, Exchange se bavio posljedicama 51% napada na mrežu Ethereum Classic.

Procijenjeno 130417 ETC novčića izgubljenih zbog napada od 51%.

Pokrivat će se iz fonda Yobit osiguranja, omogućeni ETC depovi / isplate.

Hackerova ETC adresa: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP-ovi: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9. siječnja 2019

Neki su korisnici izgubili sredstva, ali YoBitovo osiguranje pokrilo je gubitke.

Hakeri su vratili 122735 ETC novčića, hvala!

Dokaz: https://t.co/I6HWmQXjCwhttps://t.co/Gzk8Y7kAru

FreeCoinima smo dodali 43000 ETC (približno 50 btc): https://t.co/Lyv9VLV0j3

Novi InvestBox za ETC (0,1% dnevno): https://t.co/eSk8QNGMdb

– Yobit.Net (@YobitExchange) 15. siječnja 2019

Konačne misli: Međunarodna anonimnost, razvijanje prisutnosti u javnosti

Ako želite trgovati kriptovalutom bez davanja bilo kakvih KYC podataka, YoBit je možda zamjena za vas. Transaktira oko 60 milijuna dolara u dnevnom obujmu i podržava širok spektar trgovinskih parova.

YoBit je relativno jednostavna i intuitivna platforma, ali treba malo privikavanja na trgovanje ako već niste spretni s osnovama trgovanja.

Čini se da je razmjena također vrlo popularna u međunarodnim krugovima (jezične opcije uključuju engleski, ruski i kineski i dostupna je širom svijeta. Unutar trgovačkog sučelja ima i chat uživo, s jezicima dostupnim na engleskom, njemačkom, arapskom , Kineski i ruski. Trenutno ima najviše trgovačkih parova na bilo kojoj razmjeni, a prihvaća i USD i rusku rublju.

Međutim, čini se da anonimnost platforme djeluje protiv nje na planu odnosa s javnošću, što se čini izazovom za svaku organizaciju bez središnje javno dostupne stranke. Međutim, budući da postoji od 2014. godine i može se pohvaliti s nekoliko autentičnih pozitivnih kritika, skloni smo im pružiti korist od sumnje.

Zagovornici YoBit-a mogu ukazati na njegovu prisutnost i reputaciju na forumima poput BitcoinTalk i svi korisničke recenzije na mreži treba uzimati s rezervom: bile one pozitivne ili lažne. Pozitivna perspektiva pozdravit će YoBitovu potporu anonimnosti, koja je temeljno načelo etosa samo-suvereniteta mnogih trgovaca kriptovalutama.

Nekoliko drugih rizika koje vrijedi spomenuti jest da tvrtka nije iznijela nijednu njihovu sigurnosnu praksu, ali čini se odgovornom i aktivnom u zaštiti svojih korisnika od hakova (što je dokazano i prethodnim ETC 51% -tnim napadom).

YoBit također navodi altcoin za manje uplate s liste. Iako sama platforma može biti legitimna, mnogi neprovjereni altcoini mogu biti izuzetno rizični.

YoBit posluje više od pet godina, što mu omogućuje legitiman rad u relativno novonastaloj industriji.

Bez obzira na to, kao i na svim burzama, savjetujemo korisnicima da koračaju vrlo pažljivo: trgujte samo onim što si možete priuštiti da izgubite i ne riskirajte velike iznose kriptovaluta na platformi – riječi upozorenja posebno su važne za manje burze s velikim brojem altcoina YoBit.

Izjava o odricanju odgovornosti: Sadržaj CoinCentrala investicijski je savjet niti je zamjena za savjet certificiranog financijskog planera. Stvaranje gornjeg članka sponzorirani je post koji udovoljava našim uredničkim smjernicama za objektivni pregled.