Najbolje recenzije Bitcoin novčanika za 2019

Usred buke i uzbuđenja zajednice Bitcoin, povremeni naslov razmjena uzimajući hacked u svakog korisnika Bitcoina stisne želudac. Jedna od najvećih briga koju mnogi od nas imaju je to što su nam hakeri ugrabili Bitcoin i druge kripto-datoteke pod nos..

No kriptoprovalnik vam možda nije čak ni najveći neprijatelj. Postoji bezbroj tragičnih i graničnih komičnih priča o ljudima koji gube vlastite bitcoine: Ova jadna momak je izgubio tvrdi disk s Bitcoin podatkovnom datotekom koja sadrži 150 bitcoina (danas vrijedi oko 405 000 USD) i drugi tip slučajno izbacio tvrdi disk sa 7.500 bitcoina (danas vrijedan oko 20,5 milijuna USD).

Pa, kako zaštititi svoje kripto-datoteke od hakera i sebe?

Postavite Bitcoin novčanike.

Najbolji Bitcoin novčanici

Ako ste tražili način da sigurno pohranite svoje kripto-datoteke, ne tražite dalje. Pokrili smo vas.

Bilješka: Korisnici mobilnih uređaja mogu prijeći prstom za pomicanje po ovoj tablici

Različite vrste Bitcoin novčanika

Prije nego što započnemo, pređimo na različite vrste Bitcoin novčanika. Pojavljuju se neki novi uvjeti, ali nemojte se izbezumiti! Učinili smo ovaj vodič jednostavnim i lakim tako da će čak i početnici u kriptovalutama udaljiti stručnjake.

Postoje tri vrste Bitcoin novčanika: hardver, softver i papir. Hardverski novčanici su fizički novčanici u kojima su šifrirani vaši privatni ključevi, softverski novčanici su programi koji žive ili na vašem računalu ili na Internetu i papirnati novčanici fizički su dokumenti s privatnim ključevima.

Za tvrde novčanike trebat će vam digitalni potpis. Vaš digitalni potpis je vaš osobni dokument. To je način na koji dokazujete da posjedujete određeni privatni ključ bez da ga javno trepćete. Digitalni potpisi potvrđuju vlasništvo, čuvajući vaš privatni ključ na sigurnom i daleko od znatiželjnih ruku.

The prednost hardverskih novčanika je da su vaši privatni ključevi izolirani od računala, čime rizik od krađe ostaje blizu nule. S druge strane, softverski novčanici i dalje su povezani s Internetom i izlažu vas riziku.

Jedini potencijalni nedostatak hardverskog novčanika je taj što košta. Većina softverskih novčanika je besplatna. Iako oba novčanika sigurnije štite vaše bitcoine, neki korisnici radije prenose dodatni trošak.

Svakako, vi to radite. Ali osobno bih radije potrošio 100-ak dolara kako bih zajamčio sigurnost nego riskirao putem besplatnog softverskog novčanika.

Bitcoin hardverske novčanice

Bez sumnje, hardverski novčanici Bitcoin najsigurnija su vrsta Bitcoin novčanika. Ono što hardverske novčanike razlikuje od novčanika softvera je to što su oni isključeni – u „hladnjači“.

To znači da je vaš hardverski novčanik odspojen s interneta i da ga je nemoguće dodirnuti. Hakeri, trojanci i drugi zlonamjerni softver ne mogu doći do ničega u hladnjači. Osobno volim hardverske novčanike jer me brine više. Uživam u duševnom miru znajući da netko puno bolji na Internetu od mene ne bježi s mojim teško zarađenim bitcoinima.

Glavna knjiga

Ledger i TREZOR su imena koja se uvijek pojave prilikom pregleda Bitcoin novčanika.

Ledger Nano S funkcionira kao i svaki drugi tvrdi novčanik, s nekoliko manjih razlika. Za sve bitcoin modne mode, Ledger definitivno pobjeđuje u kategoriji stilova.

Postavljanje novčanika Ledger prilično je jednostavno. Sve što trebate je Chrome i sigurno računalo. Ledger dolazi s PIN-om za dodatnu sigurnost. Ako su tri puta pogrešno unijeti PIN, Ledger se briše.

Zastrašujući, ali ne i kraj svijeta. Ledger vam omogućuje da postavite sjeme za oporavak kako biste dohvatili svoje privatne ključeve ako je vaš uređaj izgubljen ili slomljen. Ovo sjeme za oporavak skup je riječi koje se moraju sastaviti u određenom redoslijedu. Ledger vam omogućuje da oporavite sve svoje izgubljene bitkoine pomoću sjemena za oporavak, tako da se ne morate znojiti.

Ovaj Korisnik Reddita lijepo ga sažeo: „Upravo sam dobio Ledger Nano S i sviđa mi se. Najveća je prednost što je vaš privatni ključ pohranjen potpuno izvan mreže i nikada nije izložen računalu, tako da su vaše šanse za hakiranje novčanika što bliže nuli. Ako ga izgubite, možete vratiti novčanik na drugi uređaj ili u drugi novčanik u potpunosti sa sjemenkom. To je uistinu ulaganje koje bi vam moglo uštedjeti tisuće. “

Ocjena knjige: Sve u svemu, Ledger novčanik funkcionira točno onako kako biste željeli. Čuva vaše bitcoine na sigurnom, lako mu je pristupiti, ali samo vama i oprašta ako vam kuća izgori.

Pogledajte naš cjeloviti Ledger Nano S pregled za više informacija o ovom novčaniku.

Trezor Reviewpregled novčanika trezor

TREZOR je hardverski novčanik koji drži vaše privatne ključeve izvan mreže i omogućuje vam potpisivanje transakcija digitalnim potpisom bez povezivanja s internetom.

TREZOR je često pozdravljen jer istovremeno služi kao izvanmrežni uređaj za pohranu i omogućava vam trošenje kovanica. To je prilično mali, otmjeni uređaj koji možete nositi na privjesku. Ako ste mislili da je vaš Tamagotchi cool, zamislite uređaj koji potencijalno može držati milijune dolara Bitcoina na dlanu.

Kad god želite potrošiti svoje bitcoin, to možete učiniti putem ograničene USB veze tvrtke TREZOR. Ograničena USB veza djeluje poput računalnog miša: miš komunicira svoje mjesto s računalom, ali računalo ne može pomaknuti miš. To je jednosmjerna veza. TREZOR može sigurno komunicirati s računalima koja mogu biti ugrožena ili zaražena zlonamjernim softverom. Ovo je nevjerojatno za sigurno upravljanje svojim bitcoinima.

Također ne postoje korisnička imena ili lozinke za TREZOR račune, pa je vrlo teško hakirati. Vaš TREZOR uređaj je sve što vam treba. Ako netko nema fizički pristup vašem uređaju, nema načina za pristup vašem računu.

U slučaju da želite dodatno poništiti rizik od fizičkog hakiranja vašeg uređaja, TREZOR nudi zaštitu lozinkom za pristup Bitcoin-u. Ovu zaporku treba čisto zapamtiti i nigdje je ne zapisivati.

Sada, ako nakon svojih bitcoina imate grupu telepatskih nindža, možete upotrijebiti umjetno inteligentni android koji pokreće blockchain da vas zaštiti. (Šalim se, još nismo tamo.)

TREZOR Ocjena: Sve u svemu, TREZOR mi se jako sviđa. Izuzetno je siguran i intuitivan. Cijena je nešto viša od većine novčanika, ali značajke, TREZOR tim i dostupnost proizvoda to opravdavaju.

Za više detalja pročitajte našu cjelovitu Trezor recenziju.

KeepKey pregled

KeepKey je još jedan hardverski novčanik. Iako bi se nekima možda svidio njegov uglađeni dizajn i veličina zaslona, ​​on je gotovo dvostruko veći od TREZOR-a ili Ledger Nano S. Osobno trebam samo čvrst hardverski novčanik koji će biti skriven u mojoj strogo tajnoj Batcave. Nije veličine Tamagotchija poput TREZOR-a, pa svakako nešto o čemu treba razmisliti.

KeepKey također nije toliko ugledan kao Ledger i TREZOR. I na divljem divljem zapadu kripto svijeta, reputacija je puno važna. To je rečeno, ima fenomenalne vjerodostojnosti. KeepKey dolazi s pin kodom i nasumičnim odabirom brojeva radi zaštite vaših novčića. Možete ga koristiti i na ugroženim računalima ili računalima zaraženim zlonamjernim softverom, iako to ne bih preporučio.

KeepKey podržava Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Testnet, Ethereum i Dash. Ovo je velika stvar za korisnike koji žele zadržati svoje altcoine izvan mreže.

KeepKey ocjena: Sposobnost KeepKeya da pohrani tako široku paletu altcoina izuzetno je privlačna. Nešto je veći od ostalih hardverskih novčanika, ali nije velik problem. Sigurnost je vrhunska, i to je ono što je važno.

Saznajte više u našem cjelovitom pregledu KeepKey.

recenzija novčanika Keepkey

Najlakše je koristiti internetske bitcoin novčanike

Sad kad smo prešli na teške stvari (novčanike), krenimo u mrežne novčanike. Mrežni novčanici rade u oblaku, tako da im korisnici mogu pristupiti s gotovo bilo kojeg računalnog uređaja bilo gdje. Tim su novčanicima vrlo prikladni za pristup i lako se postavljaju u usporedbi s tvrdim novčanicima, ali na kraju ih kontrolira treća strana. Iako ove treće strane neprestano poboljšavaju sigurnost i poduzimaju proaktivne mjere, i dalje postoji svojstveni rizik.

Pomoću hardverskih novčanika trgujete fleksibilnošću radi sigurnosti. Kompromis s internetskim novčanicima sigurnost je za fleksibilnost. Ne možete imati sve.

Pregled novčanika Coinbase

Ako čitate ovaj vodič prije nego što ste kupili svoj prvi bitcoin (ili djelić bitcoina), vjerojatno ćete htjeti započeti s Coinbaseom.

Coinbase je jedan od najlakših načina za kupnju i pohranu svojih bitcoina i najpopularnija je opcija za ljude koji tek počinju s kripto svijetom.

Coinbase je posredovanje, razmjena i novčanik. To znači da svoje novčiće možete kupovati, prodavati, trgovati i čuvati na istoj platformi. Ova fleksibilnost nešto je što hardverski novčanici ne nude.

Kao najveća svjetska razmjena bitcoina, Coinbase je prilično velika meta za hakere. Prednost koju Coinbase ima u odnosu na mnoge druge mrežne i tvrde novčanike je ta što je osigurana sva njegova digitalna valuta. To znači da bi u slučaju kršenja platforme (fizička sigurnost, cyber sigurnost ili krađa zaposlenika) Coinbaseova polica osiguranja pokrila bilo koji vaš izgubljeni novac. Coinbase također drži samo manje od 2% svojih korisničkih sredstava na mreži, a ostatak u hladnjači, dodajući više zasluga njihovoj sigurnosti.

Još jedna privlačnost Coinbasea je njegova značajna vjerodostojnost. To je Bitcoin tvrtka sa sjedištem u San Franciscu i iza kojeg stoje ugledni investitori. Lloyd’s iz Londona pokriva svoju policu osiguranja, a time i sve korisnike Coinbasea. Osim toga, ako ste stanovnik SAD-a i imate bilo kakvu fiat valutu, vaš novčanik Coinbase pokriven je FDIC osiguranjem u iznosu do 250 000 američkih dolara. Ova polica osiguranja ne pokriva hakiranje pojedinačnih računa, pa ako imate slabu lozinku i ne poduzimate odgovarajuće mjere predostrožnosti s vjerodajnicama za prijavu, na vama je.

Novčaniku Coinbase možete pristupiti putem weba ili putem iOS i Android aplikacija Coinbase. Coinbase i dalje kontrolira sve vaše privatne ključeve, pa bih vam preporučio da ga koristite za kupnju i prodaju bitcoina, umjesto da spremate sredstva. Osim ako ne koristite njihov Multisignature Vault.

Trezor Multisignature je pristojno rješenje za osiguranje većih količina bitcoina. Ovaj višenamjenski trezor novčanik je 2 od 3. To znači da Coinbase ima jedan ključ, vi (vlasnik računa) imate drugi ključ, a jedan se dijeli. Bilo koja dva od tri ključa omogućuju trošenje sredstava.

Dodatna zaštitna mreža je 48-satno vrijeme obrade svih povlačenja iz trezora. U tom izdašnom roku možete otkazati bilo koji neispravan zahtjev za povlačenjem.

Također je dobro što je Coinbase ugledna tvrtka jer u bilo kojem trenutku može ugasiti vaš račun Trezora.

Ocjena Coinbase: Coinbase je izvrsno mjesto za početnike koji kupuju i pohranjuju Bitcoin. S obzirom na to, preporučio bih brzu nadogradnju na hardverski novčanik ako se vaši bitcoini slažu. To će osigurati potpunu kontrolu nad vašim novčićima.

Pogledajte naš Coinbase Review za više informacija.

pregled novčanika coinbase

Blockchain.info pregled

Iako je Blockchain daleko od najbolje opcije, svejedno sam ga želio uključiti.

Moja glavna prednost kod Blockchaina je da sve transakcije moraju biti usmjerene kroz poslužitelje tvrtke, a oni su prošli kroz zabrinjavajući broj ispada tijekom posljednjih godina. Ako vam je jednako neugodno kad pomislite da vam je račun nedostupan u bilo kojem slučajnom trenutku, vjerojatno ćete ga htjeti proslijediti. Bitcoin, mnogim ljudima, predstavlja potpunu kontrolu bilo gdje i bilo kad. Blockchain se čini kao korak unatrag.

blockchain kući

Blockchain.infou može se pristupiti u pregledniku ili putem mobitela, što bi bilo vrlo povoljno da nema toliko problema s poslužiteljem. Blockchain novčaniku možete pristupiti iz bilo kojeg preglednika s adresom novčanika, a možete napraviti sigurnosnu kopiju na mobitelu. Dva su dodatna sloja sigurnosti: Web verzija ima 2FA (dvofaktorska provjera autentičnosti), što znači da Blockchain obavještava korisnike tekstom kada se netko pokuša prijaviti. Mobilni korisnici također mogu postaviti zahtjev za četveroznamenkastu lozinku za aplikaciju.

Ocjena Blockchain.info: Za sada je Blockchain.info dobar plan B, ali ne bi trebao biti vaš prvi izbor. Sigurnost je vrhunska, ali nedostatak pouzdanosti i praktičnosti podiže crvene zastave.

Novčanici od bitcoin papira

Što se tiče osiguranja vašeg bitcoina, papirnati novčanici nisu baš Fort Knox. Novčanici u papirnatom obliku, rukom napisani ili fizičke kopije, lak su plijen zlonamjernog softvera ako ih ne generirate na mrežnom računalu.

Novčanici od papira su jedan od rizičnijih načina za pohranu vaših bitcoina, ali oni su i dalje opcija. Ako su nekodirani, u osnovi ste turist koji na godišnjem odmoru nosi novac i skupocjeni nakit.

Bitcoin klijenti

Vjerojatno ste čuli kako se pojam “Bitcoin klijent” baca oko nekoliko puta. Bitcoin klijent je softver koji omogućuje generiranje i sigurnost privatnih ključeva, kao i plaćanje, u ime privatnog ključa.

Možda se pitate, Koja je razlika između Bitcoin klijenta i Bitcoin novčanika?

Pa, novčanik je tehnički podatak potreban za trošenje i primanje bitcoina. To uključuje privatni ključ, javni ključ i adresu iz javnog ključa.

Klijent je, međutim, sučelje s mrežom. Klijent je hardver i softver na uređaju koji omogućuje povezivanje s mrežama. Obrađuje svu komunikaciju i ažurira novčanik dolaznim sredstvima. Također koristi podatke iz novčanika za potpisivanje odlaznih transakcija. Klijent je samo uređaj, a ne korporativni entitet.

Ako ste i dalje zbunjeni, ne brinite. Izrazi se preklapaju. Svakako ne pomaže što je većina tvrtki klijenti i novčanike i plasiraju se na tržište kao “novčanici”. Na primjer, popularni Bitcoin novčanik je Airbitz sinergizira svoje funkcije “novčanika” i “klijenta” tako da možete pohraniti prave podatke i komunicirati s mrežom na intuitivan i siguran način. Za potencijalne korisnike čini se da je “novčanik” lakše razumjeti u odnosu na njihov novac nego što je “klijent”.

Pregled novčanika Exodus

Novčanik Exodus najbolje je opisati kao “novčanik Blockchain imovine”, jer možete pohraniti razne kriptovalute poput Bitcoina, Litecoina, Dogecoina, Ethereuma i Dash-a. Ako aktivno ulažete u altcoin, novčanik Exodus je vrlo privlačan. Ljubitelj sam njegovog kružnog dizajna i intuitivnog sučelja, ali Exodus je pokrenut u srpnju 2016. i još uvijek je relativno novčanik.

Ugrađena značajka Exodusa za razmjenu omogućuje vam da trgujete svojim altcoinima za bitcoin i bitcoinima za altcoins. Zahvaljujući Shapeshiftu, kripto je lako trgovati unutar novčanika, što je značajka koju ima vrlo malo novčanika.

Imajte na umu da je Exodus povezan s Internetom i samim time rizičniji od tvrdog novčanika.

Saznajte više u našem Pregledu novčanika Exodus.

Pregled novčanika Jaxx

Jaxx je još jedan softverski novčanik koji predstavlja izvrsnu opciju za ljubitelje altcoina.

Jaxx je dostupan na radnim površinama Windows, Mac i Linux. Dostupna je i na Androidu i iOS mobilnim uređajima i tabletima, kao i putem proširenja Chrome i Firefox. Novčanik funkcionira kao i bilo koji drugi bitcoin novčanik, a njegovo jednostavno sučelje olakšava pogled kroz vaš portfelj. Uživao sam u mogućnosti korištenja različitih tečajeva, postavljanja PIN-a i postavljanja različitih veličina naknada za transakcije (koliko brzo se vaša transakcija obrađuje).

Jaxx je također integriran sa Shapeshiftom – poput Exodusa -, tako da možete razmjenjivati ​​altcoine unutar aplikacije. Ovo je prilično slatko, s obzirom da Jaxx trenutno podržava Bitcoin, Litecoin, Zcash, RSK, Augur (REP), Dash i Ethereum (ETC i ETH).

Imajte na umu da Jaxx također funkcionira na mreži i u osnovi je rizičniji od hardverskog novčanika ili hladnjaka.

Pregled Airbitz Mobile Bitcoin novčanika

Airbitz je posvećen sigurnosti. Decentraliziran je, osiguran i sigurnosno kopiran. Ni Airbitz ni bilo koja treća strana ne mogu pristupiti vašim kovanicama. Airbitz vam nudi neovisnost. To je kao cool mama.

Airbitz je također aktivan u Bitcoin zajednici i ima direktorij tvrtki koje prihvaćaju bitcoin. Korisničko sučelje Airbitza također je prilično jednostavno za korištenje, što ga čini vrhunskim izborom za početnike koji traže element sigurnosti.

Airbitz Mobile Bitcoin novčanik

Pregled MyCelium Bitcoin novčanika

MyCelium je popularan među srednjim bitcoin korisnicima zbog svojih robusnih naprednih značajki privatnosti i sigurnosti. Za početnike je pomalo nezgodno, ali korisnici cijene njegov softver otvorenog koda i transparentnost.

Možda je najveći vrhunac novčanika MyCelium taj što napredne značajke privatnosti omogućuju vam da ostanete anonimni dok napredne sigurnosne značajke štite vaš bitcoin. Nažalost, MyCelium je dostupan samo putem pametnog telefona jer nema web ili sučelja za radnu površinu.

Saznajte više u našem Pregledu novčanika MyCelium.

MyCelium Mobile Bitcoin novčanik

Završne misli

Ništa nije 100% sigurno. Postoje određeni hardverski i softverski novčanici koji su izuzetno bliski, ali nisu savršeni. Jedina stvar od koje vas hardverski i softverski uređaji ne mogu zaštititi je ljudska pogreška. Ljudska pogreška uključuje zaboravljanje vaših podataka ili pad plijena phishing napada koji vas prevare u slanju bitcoina na pogrešnu adresu.

Novčanici čuvaju vašu gotovinu. Oni čuvaju vaš teško stečeni novac. Ali oni mogu učiniti samo toliko. Imajte ovo na umu!

Kažu da se dobrim ljudima događaju loše stvari. Ali usuđujem se reći da se događaju samo neoprezan dobri ljudi?

(Tražite Ethereum novčanik? Pogledajte naš popis najboljih opcija Ethereum novčanika.)

Kako kupiti Bitcoin i druge popularne kriptovalute

Napisao CoinCentral

|

7. kolovoza 2017

Kako kupiti Bitcoin i druge popularne kriptovalute S rastom cijena Bitcoina (BTC) i drugih altcoina (alternativnih kriptovaluta), kako kriptote postaju sve veći, novi val …

Čitaj više

Posjetite Airbitzovu web stranicu