ایران در شرف راه اندازی ارز دیجیتال ریالی خود است که توسط شرکت خدمات انفورماتیک در حال توسعه است. به گفته مدیرعامل آژانس ، سید ابوطالب نجفی ، این سکه از فیات ایران پشتیبانی خواهد کرد.

با توجه به شرایط موجود ، کشور آسیای غربی از سیستم پولی انجمن ارتباطات بین بانکی بین المللی مالی جهانی (SWIFT) جلوگیری شده است و در حال حاضر در حال یافتن راه حلی برای مشکلات ارتباط شبکه جهانی مالی خود است. این به دنبال هجوم تحریم های دولت ایالات متحده برای هدف قرار دادن م institutionsسسات مالی و شبکه های تجاری خود است.

در حال حاضر ، به نظر می رسد پذیرفتن ارزهای رمزپایه راهی مناسب برای دور زدن تحریم های اعمال شده باشد. آخرین دور تحریم ها در تاریخ 5 نوامبر از طریق دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده (OFAC) اعمال شد و بیش از 700 شهروند ، شرکت ، هواپیما و کشتی ایرانی را هدف قرار داد..

این تحریم ها مربوط به فعالیت های هسته ای کشور است و بسیاری از آنها قبلاً تحت برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) بیان شده بود. این طرح به منظور وادار كردن كشور به ترك برنامه های موشكی هسته ای و بالستیك و جلوگیری از توانایی رژیم برای تأمین بودجه فعالیت های مقابله ای طراحی شده است..

با توجه به الف بیانیه صادر شده توسط استیون مانوچین وزیر خزانه داری ، حداکثر فشار برای جلوگیری از انتقال رژیم ایران از ذخایر ارزی به بازارهای سرمایه گذاری غیرقابل دسترسی خارج از کشور اعمال خواهد شد.

توسعه ارز دیجیتال ملی

گفته می شود که ایران درحال راه اندازی ارز رمزنگاری شده ملی خود است ، با پشتیبانی پول ملی خود ، ریال. به گزارش ایبنا, یک منبع خبری محلی ، سکه دیجیتال توسط شرکت خدمات انفورماتیک به درخواست بانک مرکزی کشور در دست ساخت است. ارز دیجیتال ظاهراً توسط بانک مرکزی در چارچوبی یک به یک توزیع خواهد شد.

گزارش شده است که این سیستم در مرحله آزمایشی خود قرار دارد و آزمایش برای ارزیابی ظرفیت آن برای اتصال بانک ها و موسسات مالی خرده فروشی در حال انجام است. به گفته مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک ، سید ابوطالب نجفی ، سکه های دیجیتال به طور مستقیم از ارز فیات کشور پشتیبانی می کنند. با مسدود کردن هر واحد دیجیتال با دریافت معادل فیات ، نقدینگی محدود می شود و در نتیجه مقدار کمتری ایجاد می شود.

وی همچنین تأکید کرد که سیستم بانکی کشور هنوز به یک اصلاح اساسی نیاز دارد و نمی تواند سازگاری نرم افزاری دیجیتال را در حالت فعلی تسهیل کند.

پرونده رمزنگاری ملی ونزوئلا

ونزوئلا یکی از پر دردسرترین اقتصادهای جهان و مانند ایران را دارد. با موجی از تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده روبرو شده است. هدف از سیاست های انزوا طلبی تضعیف دولت رئیس جمهور نیکولاس مادورو است که متهم به پیشبرد فساد و سرکوب شده است. مانند ایران ، ونزوئلا نیز دارای ذخایر قابل توجهی نفت است ، که آن را به یک مطالعه موردی منحصر به فرد در مورد استفاده از ارزهای رمزپایه برای دور زدن تحریم ها تبدیل می کند..

تاکنون ارز رمزنگاری شده ملی آن با نام Petro بسیار جالب توجه بوده است. در ابتدا به عنوان سنگ بنای یک طرح جامع بهبود تورم با هدف خروج کشور از اعماق فقر شناخته می شد ، هنوز اثرات آن احساس نمی شود. با توجه به الف تحقیقات رویترز, تعداد کمی از شهروندان عادی کشور ادعا می کنند که با ارز دیجیتال پترو روبرو شده اند.

به مدت چهار ماه ، تیم تحقیقاتی بدون موفقیت ردیابی ارز دیجیتال را جستجو کردند. یافته ها نشان داد که هیچ فروشگاه یا سیستم عامل تبادل رمزنگاری وجود ندارد که با ارز دیجیتال پترو تجارت کنند.

مقامات دولتی نیز گزارش های متناقضی درباره وضعیت سکه آورده اند. برخی استفاده روزافزون آن را با ذکر معاملات میلیارد دلاری که عمدتاً شامل واردات و صادرات است ، برجسته می کنند. با این حال ، طبق گفته هاگل روآ ، وزیری که در این پروژه مشارکت داشته است ، این پلتفرم هنوز در مرحله توسعه است و بنابراین سکه هرگز واقعاً استفاده نشده است.

آژانسي كه به نظارت بر اين پروژه واگذار شده بود – نظارت بر دارايي هاي رمزنگاري ظاهراً يك معما است و وجود آن يك افسانه است. این وضعیت مشکلات راه اندازی ارز رمزنگاری شده ملی را جایگزین فیات می کند. این احتمال وجود دارد که ایران بتواند ارز رمزنگاری شده خود را با موفقیت راه اندازی کند ، اما موفقیت آن همانطور که توسط تلاش ونزوئلا ثابت می شود یک کار هرکول خواهد بود.

اعتبار تصویر: AP / ابراهیم نوروزی