Dompet Cryptocurrency Terbaik

Terdapat dompet Bitcoin, dan ada dompet Ethereum. Tetapi jika anda mahu menyimpan semua syiling dan token anda di satu lokasi, anda perlu menggunakan dompet cryptocurrency yang merangkumi semua.

Anda mungkin senang menyimpan dana anda di bursa; namun, kemudahan itu memerlukan kos. Sama ada disebabkan oleh penggodam, akaun yang dibekukan, atau pertukaran dengan wang anda, anda mungkin akan bangun suatu hari dan mendapati diri anda kosong. Sentiasa ingat pepatah: Bukan kunci anda, bukan kripto anda.

Secara positif, anda mempunyai banyak pilihan di mana anda boleh menyimpan cryptocurrency anda. Banyak yang mungkin membuat anda pening. Baiklah, kami mendapat sokongan anda. Kami memecahkan dompet cryptocurrency terbaik (perkakasan dan perisian), jadi anda dapat lebih senang memilih yang sesuai untuk anda.

Dompet Cryptocurrency Terbaik – Perkakasan

Sekiranya anda tidak keberatan mengeluarkan sejumlah wang tunai, anda harus mempertimbangkan dompet perkakasan crypto. Mereka lebih selamat daripada rakan perisian mereka. Walaupun anda memulakan dengan dompet perisian percuma, kami mengesyorkan agar anda menukar ke perkakasan secepat mungkin.

Lejar Nano S ($ 99.99)

Kajian Lejar Penuh Nano S | Laman Web Rasmi Ledger Nano S

lejar nano s

The Ledger Nano S adalah salah satu dompet perkakasan crypto terbaik di pasaran sekarang. Lebih dari satu juta dompet telah terjual, dan pelanggan secara konsisten memberikan ulasan yang cerah. Anda juga boleh mendapatkan pelepasan yang lebih baru Lejar Nano X.

Dompet fizikal berukuran seukuran pemacu ibu jari dan menyambung ke komputer anda melalui kabel USB. Walaupun anda seorang pemula crypto, anda tidak perlu menghadapi banyak masalah dalam menyiapkan dan menggunakan Ledger Nano S. Syarikat di belakangnya menyediakan banyak sumber untuk membantu anda merasa selesa semasa anda memindahkan crypto anda ke dan dari dompet.

Anda mengakses dana anda di dompet menggunakan kod PIN empat hingga lapan digit yang anda tetapkan semasa pertama kali menyediakannya. Sekiranya anda lupa PIN atau kehilangan peranti fizikal, anda juga mempunyai frasa pemulihan 24 perkataan untuk mengakses semula akaun anda.

The Ledger Nano S aman seperti yang mereka datangi, dan pasukan Ledger telah dengan cepat dan berjaya memperbaiki segala kerentanan yang muncul.

Dompet pada masa ini menyokong lebih daripada 700 syiling. Tetapi jika milik anda tidak ada dalam senarai, mereka mempunyai peta jalan terkini duit syiling yang ingin mereka tambah.

Trezor One (83.49 EUR)

Ulasan Trezor Satu Lengkap | Laman Web Trezor One rasmi

trezor satu

Trezor One berada di kelas yang sama dengan Ledger Nano S. Walaupun pengguna melaporkan bahawa dompetnya sedikit lebih rumit untuk disiapkan daripada Ledger, mereka berkongsi banyak faedah yang sama.

Trezor One merangkumi dompet fizikal mengenai ukuran Tamagotchi dan USB untuk menyambungkannya ke komputer. Sambungan USB terhad, yang bermaksud bahawa walaupun anda berinteraksi dengan komputer yang dijangkiti atau dengan perisian hasad, cryptocurrency anda akan tetap selamat.

Anda mengakses dana anda melalui Jambatan Trezor, aplikasi ringkas yang menghubungkan dompet anda ke penyemak imbas internet anda. Ia tersedia di sistem operasi Windows, Mac, dan Linux.

Sekiranya keselamatan menjadi keutamaan anda, anda boleh berehat dengan tenang. Pasukan Trezor begitu yakin dengan kebolehpercayaan dompet yang mereka miliki disenaraikan secara terbuka setiap masalah yang dihadapi oleh dompet mereka, bagaimana mereka memperbaikinya, dan berapa lama masa yang diperlukan.

Trezor One mampu memegang lebih daripada 500 syiling yang berbeza, jadi kemungkinan jika anda memilikinya, anda akan dapat menyimpannya.

KeepKey ($ 129.00)

Ulasan KeepKey Penuh | Laman Web KeepKey Rasmi

Dompet Perkakasan KeepKey

Tahap bawah dari Ledger Nano S dan Trezor, walaupun masih merupakan pilihan yang bagus, adalah KeepKey. Tidak seperti skrin kecil Ledger Nano S dan Trezor One, dompet ini mempunyai paparan besar dan mudah dibaca tepat pada peranti fizikal.

KeepKey tidak begitu terkenal seperti dua dompet yang disebutkan sebelumnya, tetapi itu tidak boleh menghalangi anda. Dompetnya sama selamat, dan firmware mengaktifkannya sumber terbuka sepenuhnya, jadi anda boleh mengauditnya sendiri.

KeepKey lebih terhad dalam crypto yang boleh anda simpan di dalamnya dengan sokongan hanya 45 syiling sekarang. Namun, ia mempunyai integrasi ShapeShift bawaan, jadi anda dapat menukar mana-mana cryptos dengan yang lain secara langsung di dompet.

Naib Johan

Untuk harga yang sedikit lebih tinggi, anda mempunyai Biru lejar dan Model Trezor T sedia ada juga. Kedua-dua dompet ini secara fizikal lebih besar daripada Ledger Nano S dan Trezor One dan menyimpan lebih banyak aplikasi dan cryptocurrency.

Dompet Cryptocurrency Terbaik – Perisian

Walaupun kami sangat mengesyorkan melindungi cryptocurrency anda dalam dompet perkakasan, kami memahami bahawa mungkin tidak sesuai untuk anda pada masa ini. Anda juga mempunyai banyak pilihan perisian yang bagus untuk dipilih. Sebilangan besar mereka adalah percuma.

Keluaran (Percuma)

Kajian Keluaran Penuh | Laman Web Keluaran Rasmi

dompet keluar

Exodus adalah salah satu dompet cryptocurrency yang direka dengan indah di industri ini. Antaramuka itu intuitif, dan mana-mana tahap peminat blockchain semestinya tidak mempunyai masalah untuk bekerja dengannya. Walaupun anda menghadapi masalah, the laman web sokongan mempunyai banyak sumber untuk membimbing anda melalui sebarang masalah.

Melangkaui tugas dompet standard, Keluaran juga termasuk pengesan portfolio dan a Pertukaran bertenaga ShapeShift. Ciri-ciri ini membolehkan anda mengurus aset anda dan mengimbangkan semula portfolio anda dengan lebih lancar.

Malangnya, dompet Keluaran tidak sumber terbuka sepenuhnya, jadi anda mempercayai pembangun sehingga tahap tertentu untuk tidak lari dengan crypto anda. Oleh itu, CTO JP Richardson adalah tokoh yang dihormati dalam komuniti pembangunan dan telah mencipta lebih dari 200 perpustakaan sumber terbuka.

Keluaran menyokong hampir 100 cryptocurrency dengan yang baru terus menerus di kaki langit. Ia tersedia pada sistem operasi Windows, Mac, dan Linux – belum ada pilihan mudah alih.

Jaxx Liberty (Percuma)

Ulasan Jaxx Liberty Penuh | Laman Web Rasmi Jaxx Liberty

dompet jaxx liberty

Jaxx, kini dijenamakan semula Jaxx Liberty, adalah satu lagi dompet perisian cryptocurrency yang kukuh. Ia mempunyai antara muka yang bersih dan banyak ciri baru. Anda bukan sahaja dapat menjejaki portfolio anda dan mengikuti data pasaran, tetapi anda juga menerima berita blockchain dan mempunyai akses kepada penjelajah blok secara langsung di dompet anda.

Anda tidak perlu memasukkan maklumat atau membuat akaun untuk mengendalikan dompet. Setelah memuat turunnya, anda mendapat frasa laluan 12 perkataan yang anda masukkan untuk mengakses dana anda dari mana-mana peranti yang disokong. Kunci peribadi anda dipegang terus pada peranti anda, jadi tidak perlu risau pekerja Jaxx nakal mencuri data anda.

Dengan masa tindak balas purata dua jam, sokongan pelanggan Jaxx adalah yang terbaik.

Sekarang, Jaxx Liberty menyokong lebih dari 70 aset digital yang berbeza dan integrasi ShapeShift untuk menukarnya. Dompet ini tersedia pada peranti dan tablet mudah alih Android dan iOS, sistem operasi Mac dan Windows, dan sebagai pelanjutan Google Chrome.

Tepi (Percuma)

Ulasan Edge Penuh | Laman Web Edge Rasmi

Dompet Tepi

Edge adalah dompet cryptocurrency mudah alih sahaja yang mengkhusus dalam keselamatan. Ini mempermudah proses pengesahan dompet dengan membolehkan anda log masuk melalui nama pengguna dan kata laluan. Kaedah ini secara signifikan kurang membebankan daripada harus mengingat / menyimpan frasa laluan yang kompleks. Anda juga boleh log masuk melalui ID sentuh atau pin yang anda buat.

Sebagai lapisan keselamatan tambahan, Edge menyulitkan data anda sebelum menyimpannya di pelayan awan yang berlebihan. Kelebihan kaedah ini adalah dua kali ganda. Pertama, penyulitan menghalang pekerja Edge untuk melihat data peribadi anda. Kedua, penyimpanan awan berlebihan memastikan bahawa anda dapat mengakses cryptocurrency anda walaupun Edge hilang.

Berbanding dengan dompet lain dalam senarai ini, sokongan duit syiling Edge kurang dengan hanya 15 mata wang yang disokong pada masa ini. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli / menjual kripto tertentu secara langsung di dompet – ciri yang unik untuk Edge. Seperti kedua-dua Keluaran dan Jaxx, pertukaran antara mata wang juga berlaku di dompet.

Dompet Edge tersedia untuk peranti Android dan iOS.

Naib Johan

Pada tahun 2018, kami mula melihat peningkatan jumlah dompet perisian cryptocurrency. Etos baru-baru ini melancarkan dompet cryptocurrency mudah alih dan Omisego menyediakan SDK untuk mana-mana pembangun untuk membina dompet cryptocurrency mereka sendiri. Jangkakan jumlah dompet cryptocurrency perisian akan terus bertambah.

Dompet Cryptocurrency Terbaik – Yang Mana Harus Dipilih?

Selamat bertunang. Anda sudah mengambil langkah yang tepat dalam melakukan usaha wajar untuk mencari dompet cryptocurrency terbaik dan bukannya memilih satu secara membabi buta. Anda semestinya mempunyai pengalaman hebat bekerja dengan mana-mana dompet cryptocurrency ini.

Sekiranya keselamatan adalah keutamaan anda, sebahagian besar nilai bersih anda adalah dalam cryptocurrency, atau anda merancang untuk bertahan sekurang-kurangnya satu tahun, kami sangat mengesyorkan memilih salah satu pilihan dompet perkakasan.

Sekiranya tidak, kami masih mengesyorkan salah satu daripada tiga dompet pertama. Tetapi anda pasti baik dengan salah satu pilihan perisian yang disyorkan jika anda tidak mahu menjana wang tunai. Walau apa pun, menyimpan cryptocurrency anda di dompet masih jauh lebih selamat daripada membiarkan duit syiling anda ditukar. Jadi, tunggu apa lagi? Pilih satu hari ini.