Ulasan Dompet Bitcoin Terbaik untuk 2019

Di tengah kegembiraan dan kegembiraan komuniti Bitcoin, tajuk utama sesekali pertukaran semakin digodam menjadikan perut setiap pengguna Bitcoin bergolak. Salah satu kebimbangan terbesar yang ada di kalangan kita ialah mendapatkan Bitcoin dan kripto lain yang dirampas tepat di bawah hidung kita oleh penggodam.

Tetapi pencuri crypto mungkin bukan musuh terburuk anda. Terdapat banyak kisah komik tragis dan sempadan mengenai orang kehilangan bitcoin mereka sendiri: Orang miskin ini lelaki kehilangan cakera keras dengan fail data Bitcoin yang mengandungi 150 bitcoin (bernilai kira-kira $ 405,000 hari ini) dan lelaki lain secara tidak sengaja mengeluarkan cakera keras dengan 7.500 bitcoin (bernilai kira-kira $ 20.5 juta hari ini).

Jadi, bagaimana kita melindungi kripto kita dari penggodam dan diri kita sendiri?

Isikan dompet Bitcoin.

Dompet Bitcoin Terbaik

Sekiranya anda telah mencari cara untuk menyimpan kripto anda dengan selamat, jangan cari lagi. Kami membuat anda dilindungi.

Catatan: Pengguna Mudah Alih Boleh Meleret untuk Menatal Jadual Ini

Pelbagai Jenis Dompet Bitcoin

Sebelum kita memulakan, mari kita perhatikan pelbagai jenis dompet Bitcoin. Terdapat beberapa istilah baru yang akan datang tetapi jangan panik! Kami telah menjadikan panduan ini mudah dan senang sehingga pemula cryptocurrency juga akan menjauhkan diri daripada pakar.

Terdapat tiga jenis dompet Bitcoin: perkakasan, perisian, dan kertas. Dompet perkakasan adalah dompet fizikal dengan kunci peribadi anda dienkripsi di dalamnya, dompet perisian adalah program yang hidup sama ada di komputer anda atau di Internet, dan dompet kertas adalah dokumen fizikal dengan kunci peribadi.

Untuk dompet keras, anda memerlukan tandatangan digital. Tandatangan digital anda adalah ID anda. Ini adalah bagaimana anda membuktikan bahawa anda memiliki kunci peribadi tertentu tanpa memaparkan kunci anda di khalayak ramai. Tandatangan digital mengesahkan pemilikan, memastikan kunci peribadi anda selamat dan menjauhkan diri dari tangan.

The kelebihan dompet perkakasan adalah bahawa kunci peribadi anda diasingkan dari komputer anda, sehingga risiko kecurian anda hampir sama. Dompet perisian, sebaliknya, masih tersambung ke Internet dan menimbulkan risiko kepada anda.

Satu-satunya kelemahan dompet perkakasan adalah bahawa ia memerlukan wang. Sebilangan besar dompet perisian adalah percuma. Walaupun kedua-dua dompet melindungi bitcoin anda dengan lebih selamat, sebilangan pengguna lebih suka mengeluarkan kos tambahan.

Dengan segala cara, anda melakukannya. Tetapi secara peribadi saya lebih suka membelanjakan $ 100 atau lebih untuk menjamin keselamatan daripada mengambil risiko dengan laluan dompet perisian percuma.

Dompet Perkakasan Bitcoin

Tanpa ragu, dompet perkakasan Bitcoin adalah jenis dompet Bitcoin yang paling selamat. Apa yang membezakan dompet perkakasan dari dompet perisian ialah apabila dompet dipasang – di “penyimpanan sejuk.”

Ini bermaksud dompet perkakasan anda terputus dari Internet dan mustahil untuk disentuh. Penggodam, Trojan, dan perisian hasad lain tidak dapat mencapai apa-apa di penyimpanan sejuk. Secara peribadi, saya suka dompet perkakasan kerana saya lebih risau. Saya menikmati ketenangan hati mengetahui bahawa seseorang yang jauh lebih baik di Internet daripada saya tidak lari dengan bitcoin saya yang susah payah.

Kajian Lejar

Ledger dan TREZOR adalah nama yang selalu muncul ketika meninjau dompet Bitcoin.

The Ledger Nano S berfungsi seperti dompet keras lain, dengan beberapa perbezaan kecil. Untuk mana-mana fesyen Bitcoin di luar sana, Ledger pasti menang dalam kategori gaya.

Menyiapkan dompet Ledger cukup mudah. Yang anda perlukan hanyalah Chrome dan komputer yang selamat. Buku besar dilengkapi dengan PIN untuk keselamatan tambahan. Sekiranya PIN dimasukkan tiga kali dengan tidak betul, Ledger akan membersihkannya sendiri.

Mengerikan tetapi bukan akhir dunia. Buku besar membolehkan anda menyediakan benih pemulihan untuk mengambil kunci peribadi anda jika peranti anda hilang atau rosak. Benih pemulihan ini adalah sekumpulan kata yang harus disatukan dalam urutan tertentu. Buku besar membolehkan anda mendapatkan semula semua bitcoin yang hilang dengan biji pemulihan anda jadi tidak perlu mengeluarkan keringat.

Ini Pengguna Reddit menyimpulkannya dengan baik: “Saya baru sahaja mendapat Ledger Nano S dan saya menyukainya. Kelebihan terbesar adalah kunci peribadi anda disimpan sepenuhnya di luar talian dan tidak pernah terkena komputer anda, jadi peluang anda untuk menggodam dompet anda hampir sama dengan nol. Sekiranya anda kehilangannya, anda boleh mengembalikan dompet anda ke peranti lain atau dompet lain sepenuhnya dengan biji. Ini benar-benar pelaburan yang dapat menjimatkan ribuan anda. ”

Peringkat lejar: Secara keseluruhan, dompet Ledger berfungsi sama seperti yang anda mahukan. Ini memastikan bitcoin anda selamat, mudah diakses — tetapi hanya untuk anda, dan memaafkan jika rumah anda hangus.

Lihat Ulasan Ledger Nano S penuh kami untuk maklumat lebih lanjut mengenai dompet ini.

Kajian Trezorkajian semula dompet trezor

TREZOR adalah dompet perkakasan yang menyimpan kunci peribadi anda di luar talian, dan membolehkan anda menandatangani transaksi dengan tandatangan digital anda tanpa perlu menyambung ke Internet.

TREZOR sering dipuji kerana secara serentak berfungsi sebagai alat penyimpanan sejuk luar talian dan membolehkan anda menghabiskan duit syiling anda. Ini adalah alat yang cantik dan kecil yang boleh anda bawa menggunakan rantai kunci. Sekiranya anda menganggap Tamagotchi anda keren, bayangkan peranti yang berpotensi menyimpan berjuta-juta dolar Bitcoin di telapak tangan anda.

Bila-bila masa anda ingin menghabiskan bitcoin, anda boleh melakukannya melalui sambungan USB terhad TREZOR. Sambungan USB terhad bertindak seperti tetikus komputer: tetikus menyampaikan lokasinya ke komputer, tetapi komputer tidak dapat menggerakkan tetikus. Ini adalah hubungan sehala. TREZOR dapat berinteraksi dengan selamat dengan komputer yang mungkin disusupi atau dijangkiti perisian hasad. Ini sangat mengagumkan untuk menguruskan bitcoin anda dengan selamat.

Tidak ada nama pengguna atau kata laluan untuk akaun TREZOR, jadi sangat sukar untuk digodam. Peranti TREZOR anda adalah semua yang anda perlukan. Kecuali seseorang mempunyai akses fizikal ke peranti anda, tidak mungkin akaun anda dapat diakses.

Sekiranya anda ingin membatalkan risiko seseorang menggodam peranti anda secara fizikal, TREZOR menawarkan perlindungan frasa laluan untuk akses Bitcoin. Frasa laluan ini harus dihafal secara murni dan tidak ditulis di mana sahaja.

Sekarang, jika anda mempunyai sekumpulan ninja telepati setelah bitcoin anda, anda boleh menggunakan android buatan pintar yang bertenaga blockchain untuk melindungi anda. (Hanya bergurau, kami belum sampai di sana.)

Penarafan TREZOR: Secara keseluruhan, saya suka TREZOR. Ia sangat selamat dan intuitif. Harganya sedikit lebih tinggi daripada kebanyakan dompet tetapi ciri, pasukan TREZOR, dan aksesibilitas produk membenarkannya.

Baca Ulasan Trezor penuh kami untuk maklumat lebih lanjut.

Ulasan KeepKey

KeepKey adalah dompet perkakasan lain. Walaupun ada yang lebih suka reka bentuk dan ukuran skrinnya yang ramping, ia hampir dua kali lebih besar daripada TREZOR atau Ledger Nano S. Saya secara peribadi hanya memerlukan dompet perkakasan yang kukuh untuk disembunyikan di Batcave rahsia saya. Ia tidak seukuran Tamagotchi seperti TREZOR, jadi pasti sesuatu yang perlu dipertimbangkan.

KeepKey juga tidak begitu terkenal seperti Ledger dan TREZOR. Dan di Wild Wild West dari dunia crypto, reputasi sangat penting. Yang dikatakan, ia mempunyai bukti yang luar biasa. KeepKey dilengkapi dengan kod pin dan rawak nombor untuk menjaga wang anda. Anda juga dapat menggunakannya pada komputer yang dijangkiti atau dijangkiti malware, walaupun saya tidak mengesyorkan melakukannya.

KeepKey menyokong Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Testnet, Ethereum, dan Dash. Ini adalah masalah besar bagi pengguna yang ingin menyimpan altcoin mereka tanpa jaringan.

Penilaian KeepKey: Keupayaan KeepKey untuk menyimpan pelbagai jenis altcoin sangat menarik. Agak lebih besar daripada dompet perkakasan lain, tetapi tidak banyak masalah. Keselamatan adalah kedudukan tertinggi, dan itulah yang penting.

Ketahui lebih lanjut dalam Ulasan KeepKey penuh kami.

semakan dompet keepkey

Paling Mudah Menggunakan Dompet Bitcoin Dalam Talian

Sekarang setelah kita membahas perkara yang sukar (dompet), mari masuk ke dalam dompet dalam talian. Dompet dalam talian berjalan di awan, sehingga pengguna dapat mengaksesnya dari hampir semua alat komputer di mana saja. Dompet ini sangat senang diakses dan senang dipasang jika dibandingkan dengan dompet keras, tetapi akhirnya dikendalikan oleh pihak ketiga. Walaupun pihak ketiga ini sentiasa meningkatkan keselamatan dan mengambil tindakan proaktif, masih ada risiko yang wujud.

Dengan dompet perkakasan, anda menjual fleksibiliti untuk keselamatan. Pertukaran dengan dompet dalam talian adalah keselamatan untuk fleksibiliti. Anda tidak boleh memiliki semuanya.

Kajian Dompet Coinbase

Sekiranya anda membaca panduan ini sebelum anda membeli bitcoin pertama (atau sebahagian kecil dari bitcoin), anda mungkin ingin memulakan dengan Coinbase.

Coinbase adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli dan menyimpan bitcoin anda, dan merupakan pilihan paling popular bagi orang yang baru memulakan perniagaan di dunia crypto.

Coinbase adalah broker, pertukaran, dan dompet. Ini bermaksud anda boleh membeli, menjual, berdagang, dan menyimpan duit syiling anda semua di platform yang sama. Fleksibiliti ini adalah sesuatu yang tidak ditawarkan oleh dompet perkakasan.

Sebagai pertukaran Bitcoin terbesar di dunia, Coinbase adalah sasaran yang cukup besar bagi penggodam. Manfaat Coinbase daripada banyak dompet dalam talian dan keras lain adalah bahawa semua mata wang digitalnya diinsuranskan. Ini bermaksud bahawa jika platform tersebut dilanggar (keselamatan fizikal, keselamatan siber, atau kecurian pekerja), polisi insurans Coinbase akan melindungi semua wang anda yang hilang. Coinbase juga hanya menyimpan kurang dari 2% dana pelanggannya secara dalam talian, dengan selebihnya dalam simpanan sejuk, menambah kredit untuk keselamatan mereka.

Daya tarikan Coinbase yang lain adalah bukti pentingnya. Ia adalah syarikat Bitcoin yang berpusat di San Francisco dan disokong oleh pelabur ternama. Lloyd’s of London merangkumi polisi insuransnya, dan oleh itu pengguna Coinbase. Selain itu, jika anda adalah penduduk A.S. dan mempunyai mata wang fiat, dompet Coinbase anda dilindungi oleh insurans FDIC sehingga $ 250,000 dari fiat anda. Polisi insurans ini tidak merangkumi peretasan akaun individu, jadi jika anda mempunyai kata laluan yang lemah dan tidak mengambil langkah berjaga-jaga yang mencukupi dengan bukti masuk anda, itu adalah tanggungjawab anda.

Anda boleh mengakses dompet Coinbase anda melalui web, atau melalui aplikasi Coinbase iOS dan Android. Coinbase masih mengawal semua kunci peribadi anda, jadi saya cadangkan anda menggunakannya untuk membeli dan menjual bitcoin, dan bukannya menyimpan dana. Kecuali anda menggunakan Multisignature Vault mereka.

Multisignature Vault adalah penyelesaian yang baik untuk mendapatkan bitcoin dalam jumlah yang lebih besar. Vault Multisignature ini adalah dompet 2-of-3. Ini bermaksud Coinbase mempunyai satu kunci, anda (pemegang akaun) mempunyai kunci kedua, dan satu kunci dikongsi. Mana-mana dua daripada tiga kunci membolehkan dana dibelanjakan.

Jaring keselamatan tambahan adalah masa pemprosesan 48 jam untuk semua pengeluaran dari Vaults. Anda boleh membatalkan sebarang permintaan pengeluaran yang salah dalam tempoh yang murah hati ini.

Adalah baik juga bahawa Coinbase adalah syarikat yang mempunyai reputasi baik kerana dapat menutup akaun Vault anda pada bila-bila masa.

Penarafan Coinbase: Coinbase adalah tempat yang bagus untuk pemula untuk membeli dan menyimpan Bitcoin. Oleh itu, saya mengesyorkan dengan cepat menaik taraf ke dompet perkakasan jika bitcoin anda menumpuk. Ini akan memastikan kawalan penuh ke atas duit syiling anda.

Lihat Ulasan Coinbase kami untuk maklumat lebih lanjut.

semakan dompet coinbase

Kajian Blockchain.info

Walaupun Blockchain jauh dari pilihan terbaik, saya tetap mahu memasukkannya.

Daging sapi utama saya dengan Blockchain adalah bahawa semua urus niaga perlu disalurkan melalui pelayan syarikat, dan mereka telah mengalami banyak gangguan pada tahun-tahun kebelakangan ini. Sekiranya anda tidak selesa dengan memikirkan akaun anda tidak dapat diakses pada bila-bila masa, anda mungkin ingin meneruskannya. Bitcoin, bagi banyak orang, adalah mengenai kawalan penuh di mana sahaja bila-bila masa. Blockchain kelihatan seperti langkah mundur.

rumah blockchain

Blockchain.info boleh diakses sama ada dalam penyemak imbas atau melalui telefon bimbit, yang akan sangat mudah jika tidak ada banyak masalah pelayan. Anda boleh mengakses dompet Blockchain dari mana-mana penyemak imbas dengan alamat dompet anda dan anda boleh membuat sandaran di telefon bimbit. Terdapat dua lapisan keselamatan tambahan: Versi web mempunyai 2FA (pengesahan dua faktor), yang bermaksud Blockchain memberitahu pengguna dengan teks ketika seseorang cuba log masuk. Pengguna mudah alih juga dapat menetapkan syarat kata laluan empat digit untuk aplikasi.

Penilaian Blockchain.info: Buat masa ini, Blockchain.info adalah rancangan B yang baik tetapi tidak boleh menjadi pilihan pertama anda. Keselamatannya adalah kedudukan tertinggi, tetapi kekurangan kebolehpercayaan dan kemudahannya menaikkan bendera merah.

Dompet Kertas Bitcoin

Untuk keselamatan bitcoin anda, dompet kertas tidak betul-betul Fort Knox. Dompet kertas, tulisan tangan atau salinan fizikal, adalah mangsa mudah bagi perisian hasad jika anda tidak membuatnya dengan berhati-hati dalam PC dalam talian.

Dompet kertas adalah salah satu cara yang lebih berisiko untuk menyimpan bitcoin anda, tetapi mereka masih menjadi pilihan. Sekiranya mereka tidak disulitkan, pada dasarnya anda adalah pelancong yang membawa sejumlah wang tunai dan perhiasan mahal semasa bercuti.

Pelanggan Bitcoin

Anda mungkin pernah mendengar istilah “klien Bitcoin” dilemparkan beberapa kali. Pelanggan Bitcoin adalah perisian yang memfasilitasi pembuatan kunci keselamatan dan keselamatan, serta pembayaran, atas nama kunci peribadi.

Anda mungkin bertanya pada diri sendiri, Apa perbezaan antara klien Bitcoin dan dompet Bitcoin?

Nah, dompet secara teknikal adalah data yang diperlukan untuk menghabiskan dan menerima bitcoin. Ini termasuk kunci peribadi, kunci awam, dan alamat dari kunci awam.

Pelanggan, bagaimanapun, adalah antara muka ke rangkaian. Pelanggan adalah perkakasan dan perisian pada peranti yang memungkinkan untuk menyambung ke rangkaian. Ia mengendalikan semua komunikasi, dan mengemas kini dompet anda dengan dana masuk. Ia juga menggunakan maklumat dari dompet untuk menandatangani transaksi keluar. Pelanggan hanyalah peranti, bukan entiti korporat.

Sekiranya anda masih keliru, jangan risau. Syaratnya bertindih. Ini pasti tidak membantu bahawa kebanyakan syarikat adalah pelanggan dan dompet, dan memasarkan diri mereka sebagai “dompet.” Sebagai contoh, dompet Bitcoin yang popular adalah Airbitz mensinergikan fungsi “dompet” dan “pelanggan” sehingga anda dapat menyimpan data yang betul dan berinteraksi dengan rangkaian dengan cara yang intuitif dan selamat. Bagi pengguna berpotensi, “dompet” nampaknya lebih mudah difahami berkaitan dengan wang mereka daripada “pelanggan”.

Ulasan Wallet Keluaran

Dompet Keluaran digambarkan sebagai “dompet aset Blockchain” kerana anda boleh menyimpan pelbagai cryptocurrency seperti Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Ethereum, dan Dash. Sekiranya anda melabur secara aktif dalam altcoin, dompet Exodus sangat menarik. Saya peminat reka bentuk bulat dan antara muka intuitif, tetapi Exodus dilancarkan pada bulan Julai 2016 dan masih merupakan dompet yang agak baru.

Ciri pertukaran bawaan Exodus membolehkan anda menukar altcoin dengan bitcoin dan bitcoin untuk altcoin. Terima kasih kepada Shapeshift, mudah untuk menukar kripto dari dalam dompet, satu ciri yang sangat sedikit dimiliki oleh dompet.

Perlu diingat bahawa Keluaran dihubungkan ke Internet dan oleh itu lebih berisiko daripada dompet keras.

Ketahui lebih lanjut dalam Review Wallet Keluaran kami.

Kajian Dompet Jaxx

Jaxx adalah dompet perisian lain yang menjadi pilihan terbaik bagi peminat altcoin.

Jaxx tersedia di desktop Windows, Mac, dan Linux. Ia juga dapat diakses pada telefon bimbit dan tablet Android dan iOS, serta melalui sambungan Chrome dan Firefox. Dompet berfungsi sama seperti dompet bitcoin lain, dan antara muka yang ringkas menjadikan mudah mencari portfolio anda. Saya menikmati kemampuan menggunakan kadar pertukaran yang berbeza, menetapkan PIN, dan menetapkan ukuran yuran transaksi yang berbeza (seberapa cepat transaksi anda diproses).

Jaxx juga terintegrasi dengan Shapeshift – seperti Exodus – sehingga anda dapat menukar altcoin dalam aplikasi. Ini cukup manis, memandangkan Jaxx pada masa ini menyokong Bitcoin, Litecoin, Zcash, RSK, Augur (REP), Dash, dan Ethereum (ETC dan ETH).

Perlu diingat bahawa Jaxx juga berfungsi dalam talian dan secara semula jadi lebih berisiko daripada dompet perkakasan atau penyimpanan sejuk.

Kajian Dompet Bitcoin Mudah Alih Airbitz

Airbitz adalah soal keselamatan. Ia terdesentralisasi, dilindungi, dan disandarkan. Airbitz dan pihak ketiga yang lain tidak dapat mengakses duit syiling anda. Airbitz menawarkan anda kebebasan. Ia seperti ibu yang sejuk.

Airbitz juga aktif dalam komuniti Bitcoin dan mempunyai direktori perniagaan yang menerima bitcoin. Antara muka pengguna Airbitz juga cukup mudah digunakan, menjadikannya pilihan utama bagi pemula yang mencari elemen keselamatan.

Dompet Bitcoin Mudah Alih Airbitz

Kajian Dompet Bitcoin MyCelium

MyCelium sangat popular di kalangan pengguna Bitcoin pertengahan kerana ciri-ciri privasi dan keselamatannya yang canggih. Ini cenderung agak rumit untuk pemula, tetapi pengguna menghargai program dan ketelusan perisian sumber terbuka.

Mungkin kelebihan utama dompet MyCelium adalah bahawa ciri privasi lanjutan membolehkan anda kekal tanpa nama sementara ciri keselamatan lanjutan menjaga keselamatan bitcoin anda. Malangnya, MyCelium hanya dapat diakses melalui telefon pintar kerana tidak ada antara muka web atau desktop.

Ketahui lebih lanjut dalam Kajian MyCelium Wallet kami.

Dompet Bitcoin Mudah Alih MyCelium

Pemikiran Akhir

Tiada yang selamat 100%. Terdapat dompet perkakasan dan perisian tertentu yang sangat dekat, tetapi tidak sempurna. Satu perkara yang tidak dapat melindungi anda dari perkakasan dan perisian adalah kesalahan manusia. Kesalahan manusia termasuk melupakan maklumat anda, atau menjadi mangsa serangan pancingan data yang menipu anda untuk menghantar bitcoin ke alamat yang salah.

Dompet menyimpan wang tunai anda. Mereka menyimpan wang hasil susah payah anda. Tetapi mereka hanya dapat melakukan banyak perkara. Ingatlah perkara ini!

Mereka mengatakan bahawa perkara buruk berlaku pada orang baik. Tetapi berani saya mengatakan bahawa mereka hanya berlaku cuai orang yang baik?

(Mencari Dompet Ethereum? Lihat senarai pilihan Dompet Ethereum Terbaik kami.)

Cara Membeli Bitcoin dan Cryptocurrency Popular Lain

Oleh CoinCentral

|

7 Ogos 2017

Cara Membeli Bitcoin dan Cryptocurrency Popular Lain Dengan harga Bitcoin (BTC) dan altcoin lain (cryptocurrency alternatif) melonjak apabila kripto menjadi lebih utama, gelombang baru…

Baca Lagi

Lawati Laman Web Airbitz