Što je CyberMiles (CMT)?

CyberMiles je nova blockchain platforma dizajnirana da olakša brze transakcije e-trgovine. Riječ je o projektu tvrtke 5miles, vodeće tvrtke za e-trgovinu i aplikaciju u Sjedinjenim Državama. Uz CyberMiles, 5miles se nada stvoriti protokole i knjižnicu pametnih ugovora za budućnost e-trgovine. Te ciljeve ostvaruje visokim protokom delegiranih dokaza o konsenzusu uloga i novim virtualnim strojem, sličnim virtualnom stroju Ethereum.

Prošlog studenog CyberMiles je ICO-om prikupio 30 milijuna dolara, distribuirajući 420 milijuna CMT-a. Putokaz za projekt ukazuje da će aplikacija za e-trgovinu od 5 milja, zajedno sa svojih 12 milijuna korisnika, početi prihvaćati CMT kao plaćanje početkom ovog ljeta. Na kraju ove godine, CyberMiles se nada da će lansirati v1.0 svog blockchaina.

Trenutni krajolik e-trgovine

Zašto nam je uopće potrebna nova platforma za e-trgovinu? Zar platforme poput Amazona i eBaya ne rade dovoljno dobro u isporuci proizvoda korisnicima?

Naravno, Amazon sjajno isporučuje robu prihvatljive cijene na vaš kućni prag. Jednostavan je za upotrebu i većinu vremena dobro funkcionira. Problem je što Amazonu možda ide previše dobro, a na štetu konkurencije i inovacija. Budući da nitko ne može osporiti dominaciju Amazona u industriji e-trgovine, ona može stagnirati. Može si priuštiti pružanje loše usluge kupcima ili ne inoviranje svojih trenutnih tehnologija i ponude proizvoda. Uz to, robnim markama e-trgovine teško je doći do uporišta i ponuditi nešto jedinstveno.

Ovo tržište za pobjednike-sve-greške nije pogreškom. Marke e-trgovine postaju sve vrijednije kako njihov doseg raste. Oni imaju koristi od mrežnih učinaka i postoji snažan poticaj za njih da nastave dodavati korisnike po svaku cijenu i isključuju konkurente. To je osobito točno jer su podaci o tržištu i kupcima zaštićeni. Svaka tvrtka za e-trgovinu upravlja vlastitim poravnanjem, transakcijama i korisničkom službom.

Međutim, moguće je zamisliti svijet u kojem to nije slučaj. Što ako je samo tržište decentralizirano. Možete izvršiti nagodbe, transakcije, rješavanje sporova i vraćate sve standardne pametne ugovore koji se izvode na blockchainu. To bi u potpunosti izjednačilo uvjete za svakoga tko želi kupiti ili prodati na tom tržišnom protokolu.

Ovo je vizija CyberMilesa. Amazon želi zamijeniti knjižnicom pametnih ugovora koju bilo koji davatelj usluga e-trgovine može koristiti. Hoće li biti uspješan, pitanje je vremena koje će još trebati reći. Imati neke pogodnosti imati središnje tijelo, poput bržeg vremena obrade i centraliziranog rješavanja sporova. Ipak, stvaranje otvorene platforme za e-trgovinu još je jedan primjer gdje bi blockchain mogao ukloniti posredničku instituciju.

5 milja protiv zaklade CyberMiles

CyberMiles velik dio svog potencijalnog uspjeha plaća činjenicom da će se lansirati do korisničke baze od 5 milja. 5 milja jedna je od 10 najpopularnijih aplikacija za e-trgovinu u Sjedinjenim Državama. Ukupno ima 12 milijuna korisnika i godišnje procijeni na 3 milijarde dolara prihoda.

Ako 5 milja može dobiti čak i mali dio od tih 3 milijarde dolara za transakcije u CMT-u, onda bi to moglo biti velika blagodat za token i ideju blockchain e-trgovine. Pokretanje platforme ove razmjere dolazi sa svojim izazovima i uzbuđenjem. Ako se aplikacija 5miles uspješno prebaci na pozadinu temeljenu na blockchainu, tada bi to bila jedna od najvećih poslovnih aplikacija blockchaina do danas.

partneri cybermiles

Zaklada CyberMiles tijelo je zaduženo za projekt CyberMiles. To je neprofitna organizacija sa sjedištem u Hong Kongu. Cilj mu je potaknuti razvoj i usvajanje protokola CyberMiles, čak i izvan dometa 8 milja.

CyberMiles želi riješiti dva ključna problema u blockchain prostoru e-trgovine:

Problem: Volumen transakcije

Ako ste htjeli graditi web lokaciju blockchain e-trgovine kao DApp, logično je da biste je izgradili na Ethereumu. Ethereum je dominantni igrač u svijetu decentraliziranih aplikacija. Međutim, za velike programe e-trgovine Ethereum možda neće imati najviše smisla.

Jedan od glavnih izazova je protok transakcija. Mreža Ethereuma trenutno doseže 10 tx / sec. To bi se vrlo moglo povećati ako / kad izađe novo Casperovo ažuriranje. Ali do sada su velike aplikacije koje dosegnu bilo koji značajan broj transakcija usporavale Ethereumovu mrežu. Čak je i Cryptokitty trgovanje usporilo mrežu Ethereuma. Zamislite što bi web lokacija za e-trgovinu s 15 milijuna korisnika učinila Ethereumu bez ikakvih novih rješenja za skaliranje.

Rješenje: dokaz konsenzusa o ulozima

Odgovor CyberMilesa na ovaj izazov je stvaranje vlastitog blockchaina s mehanizmom konsenzusa koji daje prednost velikoj propusnosti. Cilj je omogućiti tisuće transakcija u sekundi kako se protokol skalira. Brza vremena potvrde dovela bi do brze prodaje i izvršenja ugovora.

Da bi to učinio, CyberMiles provodi delegirani model konsenzusa o udjelu. To znači da bi pojedinci mogli staviti određenu količinu CMT-a kao zalog u zamjenu za priliku da potvrde transakcije u novom bloku na blockchainu. Validatori čine kvorum koji glasa i konvergira konsenzusom za novi blok. Dokaz o udjelu mnogo je učinkovitiji i može imati veću propusnost od dokaza o radu. Uz to, loši glumci koji dokazuju sheme udjela bivaju kažnjeni zbog donošenja loših ili zlonamjernih odluka.

U zamjenu za iskrenu provjeru valjanosti, dokaz o radu nagrađuje ulagače određenim postotkom povrata ulaganja od nove blokovske nagrade. U CyberMilesu je ovaj ROI postavljen na 8%, što je prilično visoko za dokaze o shemama uloga. Bit će zanimljivo gledati kako se igra ekonomija tokena kada se blockchain CyberMiles pokrene uživo.

Problem: Složenost ugovora

Sljedeći glavni problem e-trgovine na blockchainu je složenost. Pisanje pametnog ugovora ne mora biti neizmjerno teško. Međutim, tržišta e-trgovine u osnovi su složena. Dodajte toj složenosti izazove razvoja na blockchainu gdje je teže poništiti pogreške.

Najpopularnije platforme e-trgovine danas imaju opsežne baze podataka koje pokrivaju sve, od korisničkog sučelja do baza podataka proizvoda do osiguranja podataka o plaćanju. Svaka od tih funkcija, zajedno s desecima drugih funkcionalnosti u dobrom rješenju za e-trgovinu, trebala bi svoj vlastiti pametni ugovor.

Rješenje: Knjižnica ugovora

Rješenje CyberMiles knjižnica je pametnih ugovora koji obrađuju svaki aspekt blockchain e-trgovine. Mnogi su od ovih ugovora izravno između korisnika, ali velik dio CyberMiles naziva “posredničkim softverom”. Stvari u sredini omogućavaju međusobnu komunikaciju svih dijelova ukupne aplikacije. Standardizacija i dijeljenje modularnih pametnih ugovora za svaki dio iskustva e-trgovine glavni je dio misije CyberMilesa. To je ogroman pothvat koji će potrajati na tone razvojnih sati.

mapa puta cybermiles

High Uptime

Jedan od glavnih razloga zašto biste htjeli koristiti blockchain za e-trgovinu je neprekidni rad. Blockchains rade kao distribuirana knjiga na cijeloj mreži računala. Budući da ne postoji središnja vlast, ne postoji jednostavan način za isključivanje blockchaina. Čak i ako dio mreže izgubi vezu, blockchain će i dalje postojati.

Ovo je izvrsna kvaliteta na internetskom tržištu. Trebao bi biti otvoren i uvijek dostupan kupcima, bez obzira gdje živite ili tko ste. Štoviše, napadač ga ne bi smio isključiti.

Upravljanje zajednicom & Arbitraža

Izazov stavljanja e-trgovine na blockchain je upravljanje i arbitraža. CyberMiles tvrdi da će imati jednostavne načine osporavanja transakcija i povrata izgubljenih sredstava. Oni se oslanjaju na glasanje zajednice kako bi vratili sredstva, moguće u obliku vilice na blockchainu.

Iako ovo zvuči kao pristojno rješenje, vjerojatno će postati zamorno za članove zajednice. Platforme e-trgovine doživljavaju visoku razinu žalbi na korisničku uslugu. Osim toga, oni su meta prijevare ili proizvoda loše kvalitete. To je jedno područje u kojem je korisno imati središnju vlast. Oni imaju izvršnu vlast za poništavanje transakcija i rješavanje zahtjeva. Oni mogu filtrirati vrste proizvoda koji ulaze na tržište.

CyberMiles će trebati uvjerljiv sustav za odgovor na ove temeljne izazove e-trgovine. Uz njihovo iskustvo od 5 milja, nadali bismo se da tim razumije i može se pozabaviti izazovima komunalnog upravljanja i arbitraže.

Prodaja žetona & Povijest trgovanja

ICO CyberMiles održao se u studenom 2017. Prikupili su 30 milijuna dolara za početak projekta. Da ste uložili u tu ICO-u, 6 mjeseci kasnije već biste ostvarili 5x povrat ulaganja.

Prodaja tokena generirala je 70% ukupne ponude CMT-a. Trenutno je to ERC-20 token na mreži Ethereum. Token će se migrirati u vlasničku mrežu nakon što to bude učinjeno do kraja godine.

CMT je u svojoj povijesti trgovanja doživio velike promjene. Trenutno se penje natrag blizu svojih najviših razina u siječnju.

Tim

direktor tvrtke vodstvo znanosti

Lucas Lu osnovao je 5miles 2014. godine i izvršni je direktor i za 5miles i za CyberMiles. Doktorirao je iz fizike čestica i radio je u CERN-u prije nego što se uključio u tehnologiju. Bio je menadžer više razine u Alibabi i direktor tehničke službe Light In The Box koji je izašao u javnost na NYSE.

Michael Yuan je doktorirao iz astrofizike i znanstveni je voditelj projekta. Autor je pet knjiga o razvoju softvera i radio je na Firefoxu, Fedori, JBossu i drugim projektima otvorenog koda.

Ostatak voditeljskog tima također je visoko akademski obučen i profesionalno iskusan.

Kako kupiti CyberMiles (CMT)

CyberMiles je trenutno dostupan na sljedećim burzama:

  • Huobi
  • Binance
  • OKEx
  • BiBox
  • IDEX
  • Cobinhood

Gdje pohraniti CyberMiles (CMT)

CyberMiles je trenutačno i ERC-20 token, tako da ćete ga moći pohraniti pomoću bilo kojeg Ethereum novčanika. Preporučujemo MyEtherWallet ili Ledger Nano S.

Jednom kada se pokrene glavna mreža CyberMiles, morat ćete zamijeniti ERC-20 token za novi vlasnički token. To dolazi s vlastitim klijentom novčanika.

Zaključak

Ako vjerujete u ideju o decentraliziranim tržištima za e-trgovinu, tada je CyberMiles zasigurno zanimljiv projekt s visoko kvalificiranim timom. Ipak, suočeni su sa značajnim izazovima u stvaranju mreže s velikom propusnošću. Također trebaju shvatiti kako rješavati sporove i vraćati naknade putem decentraliziranog upravljanja. Ovdje nema jednostavnih odgovora, a CyberMiles je još uvijek daleko od objavljivanja verzije jedne od njihove platforme. Do tada koračajte lagano i nastavite s opreznim optimizmom.

Dodatna sredstva

Web stranica

Bijeli papir

Cvrkut

Subreddit