Kako kupiti IOTA kriptovalutu | Vodič korak po korak

Iako je jedna od najvećih kriptovaluta u tržišnoj kapitalizaciji, trenutno postoji vrlo ograničen broj burzi na kojima možete kupiti IOTA-u. Imajući to na umu, pokazat ću vam najpopularnije opcije koje se trenutno koriste i objasniti postupak kupnje IOTA kovanica.

Kako kupiti IOTA-u

Trenutno postoje samo dvije burze sa značajnim opsegom trgovine IOTA-e, a niti jedna ne prihvaća depozite u fiat valuti (USD, EUR itd.). Ako već niste vlasnik druge kriptovalute i želite kupiti IOTA-u, prvo ćete morati kupiti Bitcoin ili Ethereum. Zatim svoj Bitcoin ili Ethereum možete poslati na jednu od sljedećih burzi i zamijeniti ga za IOTA:

  • Bitfinex – Sa sjedištem u Hong Kongu, Bitfinex neprekidno ima neke od najvećih dnevnih količina trgovine na svim burzama kriptovaluta. Na nesreću američkih investitora, Bitfinex je nedavno ukinuto pružanje usluga američkim pojedinačnim kupcima.
  • Binance – Binance je vrlo nova razmjena. Tvrtka je prikupila 15 milijuna dolara putem njihove početne ponude kovanica (ICO) u samo 3 minute 3. srpnja 2017. Nepuna dva tjedna kasnije, razmjena je puštena u rad 14. srpnja. Iako je zasigurno razumno biti oprezan prema takvoj novoj razmjeni, Binance je vrlo brzo izgradio bazu korisnika, sada se dosljedno rangirajući u prvih 10 dnevnih količina trgovine svih razmjena kripto valuta.

U nastavku ću vam pokazati kako koristiti svaku razmjenu za kupnju IOTA-e. Imajte na umu da ćete prvo morati posjedovati drugu kriptovalutu (poput Bitcoina ili Ethereuma) da biste položili i trgovali za IOTA.

Kako kupiti IOTA na Binanceu

Korištenje Binancea za kupnju IOTA-e prilično je jednostavno. Evo vodiča korak po korak koji će vam pokazati točan postupak.

1) Registrirajte Binance račun

Prvi korak je stvaranje Binance računa. Koristiti obrazac za registraciju nalazi se ovdje, morat ćete navesti svoju e-adresu i lozinku. Kao i uvijek, svakako odaberite jaku jedinstvenu lozinku. Poslat ćete vam e-poruku za potvrdu adrese e-pošte nakon prijave.

Registrirajte račun na Binanceu

2) Prijava

Nakon što kliknete vezu u e-poruci koja vam je poslana iz Binancea, vaš račun bi trebao biti aktiviran. Kliknite vezu za prijavu.


Binance račun aktiviran

Prijavite se na svoj račun.

Binance prijava

3) Nastavite s postavljanjem računa

Nakon što se prijavite, bit ćete preusmjereni na Binance stranicu računa.

Uvijek preporučujemo da omogućite dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) na bilo kojoj razmjeni koju koristite za trgovinu kriptovalutama radi poboljšanja sigurnosti vašeg računa. Konkretno, preporučujemo upotrebu aplikacije Google Authenticator, jer SMS 2FA ima niz sigurnosnih ranjivosti. Google Authenticator je besplatan za korištenje s oba računara Trgovina Google Play i Apple IOS trgovina.

U početku će vaša ograničenja za povlačenje računa biti postavljena na 2 BTC protuvrijednosti svaka 24 sata, ali ta ograničenja možete podići dovršavanjem Binanceove identiteta.

Provjera identiteta Binance

4) Položite kriptovalutu u Binance

Dostupan je veliki broj kriptovaluta Binance, iako su trgovački parovi denominirani u Bitcoinu, Ethereumu i USDT (privezak). U ovom primjeru položit ću Ethereum.

Koji god kripto novčić odabrali, kliknite depozit, a zatim pošaljite sredstva na datu adresu.

Metode depozita u obliku binance

Moći ćete vidjeti depozite na čekanju dok čekate potvrdu transakcija.

Binance na čekanju Ethereum polog

Kad se vaš depozit u potpunosti potvrdi, sada ćete ga vidjeti u raspoloživim sredstvima.

Binance dovršen depozit Ethereuma

5) Kupite IOTA putem Bitcoina ili Ethereuma

Nakon što je vaš depozit završen, vrijeme je da zamijenite svoju deponiranu kriptovalutu za IOTA. Kliknite gumb “Razmjena” u izborniku.

Binance locate razmjena

IOTA se trguje na tržištima Bitcoin i Ethereum. Pronađite IOTA-u na tržištu kojim želite trgovati.

Pronađi Binance IOTA

Kupite IOTA narudžbu koristeći ograničenu ili tržišnu narudžbu. Binance naplaćuje naknadu od 0,1% za obrt. Radi jednostavnosti kupio sam 300 IOTA-e koristeći tržišnu narudžbu. Ako dajete tržišnu narudžbu, možete odabrati postotak svog Ethereum (ili Bitcoin) stanja koji želite koristiti za kupnju IOTA-e.

Tržišna narudžba kupit će maksimalni iznos IOTA-e dostupan za iznos Ethereuma koji ste odabrali potrošiti. Kupit će najjeftiniju dostupnu IOTA-u dok ne popuni taj iznos.

Binance IOTA narudžba

Nakon što se vaša narudžba napuni, bit će prikazana na vašem raspoloživom IOTA stanju. Tada možete povući svoj IOTA iz Binance u novčanik po vašem izboru.

Binance IOTA sredstva i povlačenje

Kupnja IOTA-e na Bitfinexu

Proces kupnje IOTA-e na Bitfinexu vrlo je sličan procesu na Binanceu. Iz tog razloga malo sam pojednostavnio konture Bitfinexa.

1) Prijavite se i potvrdite e-poštu

Naravno, prvi korak je da prijavite se za Bitfinex račun i potvrdite svoju e-poštu.

Registracija za Bitfinex

Možete omogućiti 2FA u sigurnosnom odjeljku svog računa kako biste ga učinili sigurnijim.

Bitfinex 2FA

2) Položite kriptovalutu na Bitfinex

Kliknite karticu za polog i odaberite kriptovalutu koju želite položiti. Poput Binancea, Binfinex trguje IOTA-om na tržištima Bitcoin i Ethereum.

Bitfinex polog

Još jednom, odlučio sam položiti Ethereum.

3) Kupite IOTA koristeći Bitcoin ili Ethereum

Pronađite trgovinski par na kojem želite trgovati Bitfinex. U ovom primjeru trgovat ću na tržištu IOTA / ETH.

Bitfinex Pronađite IOTA tržište

Kao i na Binanceu, postoje razne vrste naloga, a najjednostavniji je tržišni nalog. Da bi Bitfinex automatski kupio maksimalan iznos po tržišnoj cijeni, kliknite zeleni krug prikazan na donjoj slici, a zatim kliknite “Exchange Buy”.

Bitfinex Kupite IOTA s eterom

Nakon što se vaša narudžba napuni, vaš IOTA bit će dostupan u vašem IOTA novčaniku za razmjenu.

IOTA ravnoteža

Sažetak

Iako IOTA još uvijek ne podržava toliko razmjena kao druge altcoins, još uvijek je relativno lako kupiti. Samo imajte na umu da ćete, ako već nemate kriptovalute za trgovanje za IOTA, morat kupiti neke s fiat valutom s odvojene burze od one na kojoj možete kupiti IOTU.

Također je vrijedno napomenuti da je trenutno ograničen broj dostupnih IOTA novčanika. Najbolje je da koristite službenu IOTA GUI klijent novčanika, ako svoje novčiće želite zadržati na razmjenama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map