Pretvaranje Bitcoina u USD

Za novopridošle kriptovalute jedna od najčešćih stvari koju žele razumjeti je kako unovčiti Bitcoin ili se povući iz Bitcoina u fiat valutu (USD, EUR itd.).

Bez obzira na razloge, može doći vrijeme kada svoj Bitcoin želite pretvoriti u valutu koju je izdala država.

Pa kako točno možete dobiti fiat novac ili dolare za svoj Bitcoin?

Kako pretvoriti Bitcoin u USD ili druge Fiat valute

Što se tiče prodaje vašeg Bitcoina, u osnovi imate dvije mogućnosti. I premda oboje imaju svoje prednosti i nedostatke, oboje pate od istih izazova kao što su nedostatak masovne svijesti korisnika i nejasni postupci sanacije.

Prodajte Bitcoin putem burze

Daleko najpopularniji način pretvaranja Bitcoina u fiat valutu je centralizirana razmjena poput Coinbase i Gemini.

Uz elegantna korisnička sučelja i KYC (Upoznajte svog kupca) procese koji su potrebni kao dio stvaranja računa, ove će vam razmjene omogućiti povezivanje vašeg bankovnog računa za povlačenje sredstava što čini postupak laganim i bezbolnim.

Kako pretvoriti Bitcoin u USD putem Coinbasea

Dakle, imate svoje Coinbase novčanik u kojem sjedi vaš Bitcoin i spremni ste poslati svoja sredstva natrag na račun lokalne banke. Prati ove korake:

Idite na odjeljak Kupnja / prodaja novčanika

Coinbase kupujte i prodajte

Nakon što se nađete u odjeljku prodaje novčanika, možete odabrati novčanik s kojeg želite prodati i bankovni račun na koji želite deponirati.

Odlučite koliko želite unovčiti

Unesite iznos USD koji želite dobiti prodajom svog BTC-a. Kada unesete ovaj iznos u USD, Coinbase će automatski izračunati iznos BTC-a koji bi koštao da dobijete odgovarajući iznos u USD.

Ako u novčaniku nemate količinu Bitcoina? Coinbase će vas obavijestiti i reći da unesete novi iznos.

Coinbase Bitcoin Cash Out Limit

Što očekivati ​​nakon zahtjeva za gotovinom

Potvrdite iznos koji želite prodati, zabilježite naknade (one će biti prikazane prije nego što prodate), a zatim kliknite “Prodaja bitcoina”.

ACH sustav koji koristi Coinbase obično treba nekoliko radnih dana da se završi nakon pokretanja prodaje ili povlačenja.

Coinbase Cash Out

Kako pretvoriti Bitcoin u USD putem Blizanaca

Još jedna popularna opcija u kojoj korisnici mogu kupiti, prodati i razmijeniti svoj Bitcoin u USD je Blizanci. Uz neke od najslabijih značajki trgovanja, Gemini će vam omogućiti da poput Coinbasea brzo i lako dobijete gotovinu za svoj Bitcoin.

Priprema se za prodaju vašeg Bitcoina

Blizanci Kupi Prodaj

Krenite u odjeljak Prodaja Blizanaca da biste odabrali kako želite prodati svoj Bitcoin i cijenu za koju ste spremni prodati svoj Bitcoin u fiat-u. Za razliku od Coinbase, svoj Bitcoin prvo morate trgovati za fiat valutu, prije nego što ga možete podići na svoj bankovni račun.

Uzmite USD vrijednost za vaš Bitcoin i pripremite se za njegovo povlačenje na povezani bankovni račun

Sada je vrijeme da pošaljete USD koji ste upravo dobili na povezani bankovni račun.

Odaberite odredište za povlačenje novca koje vam je poznato i iznos USD u koji želite formalno prenijeti sredstva.

Poput Coinbasea, Geminima će trebati nekoliko radnih dana da vam pošalju sredstva.

To je sve što treba. Jednom kada imate bitcoin na razmjeni, poput Coinbasea i Geminija, možete ga bezbolno prodati.

Pretvorite svoj Bitcoin u fizički novac s LocalBitcoins.com

Za one koji žele svoj Bitcoin izravno trgovati za fizički novac, LocalBitcoins.com može biti bolje rješenje.

LocalBitcoins je web mjesto za trgovanje od osobe do osobe na kojoj ljudi mogu objavljivati ​​vlastite ponude za kupnju i prodaju Bitcoina u USD ili drugim lokalnim fiat valutama.

Ne samo da ne postoji provjera identiteta, nego ponekad postoje velike arbitražne mogućnosti, ovisno o tome koliko je osoba očajna za kupnju bitcoina i koliko drugih prodavača ima na tom području. To može stvoriti mogućnost prodaje vašeg Bitcoina iznad tržišne vrijednosti.

Pa kako to funkcionira?

Pronađite ili objavite svoj posao

Nakon što odredite iznos BTC-a koji želite prodati, pronađite ponudu koja odgovara vašem načinu plaćanja (valuta) ili objavite vlastiti unos.

LocalBitcoins daje svakom korisniku povratnu ocjenu sličnu eBayu gdje se korisnici mogu upoznati s poviješću i brojem poslova koje je kupac zaključio putem lokalnih bitcoina.

Pokrenite trgovinu

Sad kad znate svog kupca, pošaljite detalje o tome što točno želite od njega i provjerite pridržavate li se uvjeta trgovine. Oni će vam reći gdje i kako ćete primiti uplatu u USD.

Također, ne zaboravite financirati adresu svog lokalnog Bitcoins novčanika kako biste mogli pokrenuti transakciju na temelju najmanje BTC-a navedenog u zahtjevu za trgovanje.

Ako nemate dovoljno BTC-a u svom LocalBitcoins novčanik, nećete moći trgovati, jer ćete morati poslati ovaj BTC na escrow račun

Završite transakcija

Sad kad su se sve strane složile oko transakcije i ispeglale detalje u odjeljku ulazne pošte LocalBitcoins, vaši Bitcoini bit će premješteni iz vašeg novčanika u trgovinsku escrow.

U ovom trenutku kupac će dobiti vaše podatke o plaćanju (kako želite biti plaćeni za svoj BTC) i pustiti vam protuvrijednost u USD u gotovini na dogovoreni način.

Kada primite uplatu, potvrdit ćete Localbitcoins.com da je uplata izvršena i da će BTC biti kupcu pušten iz robne garancije. To je to što je trgovina obavljena!

Zaključak

Kako bitcoin i kriptovalute nastavljaju eksplodirati u popularnosti, sve više usluga dolazi na mrežu kako bi pomoglo korisnicima da dobiju u ruke bitcoin ili svoj bitcoin pretvore u USD ili drugu fiat valutu na brz i učinkovit način.

Iako se velika pažnja posvećuje tome kako steći Bitcoin, važno je razumjeti opcije koje imate za povlačenje svog Bitcoina i koji su najbolji načini za to.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me