Bityard je platforma za trgovanje derivatima kriptovaluta sa sjedištem u Singapuru, čiji je zadatak pojednostaviti ugovorno trgovanje polugom, uz pristup “Složeni ugovori, jednostavna trgovina”.

Platforma je relativno nova i vjerojatno će privući pozornost mnogih trgovaca kriptovalutama koji razmatraju trgovanje opcijama, ali još uvijek nisu napravili skok na platformu orijentiranu na opcije (kao što je BitMEX).

Bityardovo sučelje za trgovanje ugovornim opcijama za kriptovalute

Bityardovo sučelje za trgovanje ugovornim opcijama za kriptovalute

Bityard trenutno nudi trgovanje za 8 različitih kripto valuta pomoću a poluga do 100x. Čitatelji bi trebali napomenuti da ovaj članak nije investicijski savjet. Trgovanje maržama može biti vrlo rizično, istražite i po potrebi konzultirajte se s ovlaštenim financijskim savjetnikom.

Što je Bityard?

Bityard je privatna burza ugovora o kriptovalutama koja se želi razlikovati pružajući lako, brzo i sigurno trgovanje ugovorima o imovini kriptovaluta.

Pokrenuto u studenom 2019. godine, holding ima sjedište u Singapuru, a glavni ured nalazi se na Trgu Paya Lebar. Bityard ne koristi knjige narudžbi – razmjena se podudara s korisnikom. To pomaže u izbjegavanju klizanja u trgovini.

Da bismo bolje razumjeli Bityard, pređimo na trgovanje opcijama kripto valuta općenito.

Što je trgovanje opcijama kriptovaluta?

Čitatelji bi trebali napomenuti da se Bityard razlikuje od tradicionalne razmjene kriptovaluta po tome što pruža njegovu primarnu vrijednost opcija kriptovalute ugovorno trgovanje– a ne stvarne razmjene kriptovaluta s kriptovalutama.

Kada koristite BitYard, nisi “Kupujući” Bitcoin ili Ethereum, već kupnja ugovora o opcijama.

Ugovori su trgovački instrumenti koji omogućavaju investitorima trgujte kretanjem cijene imovine bez da je stvarno držite. Na primjer, ti ugovori mogu se održati za fizičke robe poput riže, sirove nafte ili pilića ili za financijske instrumente poput obveznica, dionica i digitalne imovine.

Kupci i prodavači obično koriste ugovorno trgovanje kao način zaštite i minimiziranja rizika, zaštite od nestabilnih promjena cijena u budućnosti i nagađanja o imovini. Ugovori uključuju kupce, prodavače i dogovorenu cijenu.

Na primjer, pogledajmo trgovanje Bitcoin opcijama na Bityardu. Korisnici mogu kupiti USDT-BTC opcijski ugovor s polugom do 100x, a zapravo ne drže BTC imovinu.

Bityard nudi trgovinu maržom kriptovaluta, što znači da bi trgovac trebao staviti samo djelić cijelog iznosa trgovine u položaj s polugom. Trgovanje maržom kriptovalute na Bityardu relativno je jednostavan postupak.

Davanje naloga za ugovor o kriptovalutama s USDT-om na Bityard.

Postavljanje ugovora o kriptovalutama s USDT-om na Bityard.

Za 1000 USDT i polugu od 100x postigli bismo početnu maržu od 10,6806 BTC (1000 USDT x 100 jednako je oko 10,68 BTC po trenutnim cijenama). Također bismo platili oko 100 USDT za naknadu za kupnju ugovora sa 100x polugom.

Ako bi cijena BTC-a pala na 9278,46 (SL “stop loss”) ugovor bi se zatvorio i izgubili bismo 900 USDT.

Ako bi cijena BTC-a pogodila 9643,61 (TP “uzima profit”), zaradili bismo 3000 USDT, što je 3x naše početno ulaganje – ne previše otrcano za relativno marginalni rast cijene.

Napad je teoretski beskonačan (osim ako je ugovor postavljen na automatsko izvršenje po određenoj cijeni), ali negativna strana može biti brutalna.

Usporedno, ako biste kupili BTC imovinu za 1000 USDT, cijena BTC-a trebala bi doseći oko 30 tisuća po BTC-u da biste ostvarili sličan profit. Također bi se trebao smanjiti na desetinu vrijednosti (960 USD) da biste doživjeli sličan gubitak.

Opcije kriptovaluta i trgovanje maržom mogu biti vrlo rizični. Iako se čini da Bityard trgovinu maržama čini vrlo jednostavnom za upotrebu, molimo naše čitatelje da dobro pogledaju kako funkcionira trgovanje maržama.

Vješti trgovci mogu koristiti derivate kripto valute kako bi zaštitili rizike trgovanja, ali za to je potrebno puno istraživanja i testiranja. Ako pristupite trgovanju maržama nakon što ste je temeljito istražili, čak i s oprezom, i dalje možete izgorjeti.

Evo nekoliko značajnih blagodati ugovora o derivatima kripto valute:

  1. Rizici zaštite

Ulagači mogu umanjiti rizik od pada cijene istodobno zauzimajući “kratku” poziciju na dotičnoj digitalnoj imovini. Dakle, ako cijena padne, “kratka” pozicija umanjit će gubitke pružajući dodatni prihod. Ugovorni trgovci mogu izbjeći rizik od držanja nestabilne imovine, a pritom zadržati neke nagore kako bi profitirali od njezinih kretanja cijena.

  1. Špekulirajući o smjeru tržišta

Trgovanje ugovorima s kriptovalutom čini tržišne špekulacije mnogo agresivnijima jer trgovci ne trebaju držati imovinu da bi utjecali na cijenu. Na primjer, ako netko misli da će cijena BTC-a pasti na mjesec, može dugo trajati na bitcoin fjučerse. Ako misle da će se cijena ETH srušiti, mogu kratiti ETH.

  1. Stabilizacija kolebanja cijena

Špekulacije imaju negativnu reputaciju, ali mogu pomoći zrelim tržištima i dugoročno ih stabilizirati. U prošlosti je trgovanje opcijama kriptovaluta također povećavalo volatilnost cijena imovine i bilo je povezano s promjenama cijena Bitcoina.

Natjecanje u bityardu

Bityard radi prilično dobar posao diferencirajući se u prostoru za trgovanje opcijama kriptovaluta s niskim ulaznim razinama, jedinstvenom složenom ponudom ugovora i jednostavnim korisničkim sučeljem.

Konkurenti Bityarda uključuju BitMEX i Prime XBT.

Iako trgovanje maržom kriptovalute i trgovanje opcijama kriptovaluta početnici mogu smatrati nevjerojatno kompliciranima, Bityard novim postupcima pokušava znatno olakšati postupak. U kratkoj usporedbi BitMEX-a i Bityarda, Bityard je puno jednostavniji i čišći u svom sučelju, što vjerojatno neće toliko prestrašiti nove korisnike.

BitMEX protiv Bityarda, dvije platforme koje su se specijalizirale za ugovorno trgovanje kriptovalutama s polugom.

To ne znači da BitMEX predstavlja platformu, jer se čini da obje platforme mogu ispravno funkcionirati i obradovati svoje korisnike. Čini se da je Bityard prvenstveno pogodniji za novije trgovce, dok BitMEX ide za naprednijom publikom.

Bityard ima i ambasadora marke, Buakaw Banchamek, svjetski poznati Muay Thai prvak. Što je zajedničko trgovanju opcijama kriptovaluta i smrtonosnim udarcima glavom? Nismo sigurni. Međutim, Bityard pokazuje poticaj da prihvati bazu korisnika koja tradicionalno nije dobro upućena u trgovanje opcijama kriptovaluta.

Razmjena opcija kriptovaluta Bityardova početna stranica, sadrži Buakaw

Razmjena opcija za kriptovalute Bityardova početna stranica, sadrži Buakaw

Bityard ima maksimalno ograničenje povlačenja za 100 000 USDT.

Bityard naknade

Bityard trenutno nudi 0,05% naknade za transakciju, što je niže od industrijskog standarda od 0,075% (BitMEX, Bybit, Deribit).

Detaljno objašnjenje naknada za trgovanje tvrtke Bityard.

Detaljno objašnjenje naknada za trgovanje tvrtke Bityard.

Sud za javno mnijenje: Je li Bityard dobar?

Budući da je Bityard još uvijek relativno nov, na mreži se nije puno raspravljalo o platformi. Međutim, može se pohvaliti aktivnom zajednicom Telegrama i društvenim kanalima.

Podrška za kupce tvrtke Bityard dostupna je putem e-pošte, Telegrama i na mreži. Bityard također ima dosta konkretnih odgovora u svojim pitanjima vodiči za početnike.

Čini se da mnogi korisnici Bityarda uživaju u jednostavnom i intuitivnom korisničkom sučelju platforme

Je li Bityard siguran?

Bityard je jedna od rijetkih burzi za trgovanje kriptovalutama s regulatornim licencama u Singapuru, Estoniji, Australiji i SAD-u. Od pokretanja 2019. godine, Bityard je proširio svoju ponudu na preko 150 zemalja i svoju web stranicu preveo na osam jezika: engleski, ruski, pojednostavljeni kineski, tradicionalni kineski, vijetnamski, korejski, japanski i indonezijski (i uskoro portugalski).

Propis: Bityard je reguliran i licenciran pod singapurskim ACRA-om, američkim MSB-om iz Mreže za provođenje financijskih zločina koji pripada Ministarstvu financija Sjedinjenih Država, estonskom MTR-u i australijskom AUSTRAC-u.

Bityardove licence. Izvori: Bityard.com

Bityardove licence. Izvori: Bityard.com

Sigurnost fonda: Bityard koristi više izvanmrežnih hladnih novčanika kako bi zaštitio korisnička sredstva od hakera, s manjim dijelom u “vrućim novčanicima” na mreži koji se koristi za plaćanje povlačenja i uzimanje depozita. Bityard također ima izbornik za zaštitu korisnika koji pomaže korisnicima da optimiziraju sigurnost svojih računa pomoću značajki poput 2FA.

Bityard koristi alate za reviziju rizika i upravljanje rizikom u stvarnom vremenu za praćenje izloženosti na tržištu i pozicija za svakog korisnika koji sudjeluje u trgovanju opcijama kriptovaluta i trgovanju maržama kriptovaluta.

Uz 24-satnu internetsku podršku i gore navedene certifikate, Bityard se čini sigurnim, ali podsjećamo naše korisnike da budu oprezni zbog rizika koji proizlazi iz korištenja bilo koje mrežne platforme. Svakako pohranite svoju digitalnu imovinu poput Bitcoina u siguran novčanik.

Kako započeti s radom na Bityardu

Kao korisnik u Sjedinjenim Državama, naša je postavka bila izuzetno nestalna – za početak su bile potrebne samo adresa e-pošte, lozinka i Captcha Bityard. Nije potrebna nikakva provjera identiteta ili KYC.

Rani poticaji korisnika za Bityardovu platformu za opcije kriptovaluta

Poticaji za rane korisnike.

Razmjena ima nekoliko “početničkih nagrada” za dodavanje više detalja na vaš račun i upoznavanje s platformom. Te se nagrade dodaju kao kuponski bodovi za naknade.

Bityard također ima značajku “demo trgovine”, u kojoj se sučelje mijenja u demo način, a trgovci mogu obavljati “demo” trgovinu opcijama kriptovaluta koristeći grafikone stvarnih cijena i količine bez potrebe za polaganjem stvarne imovine. Korisnici mogu započeti ugovorne transakcije s polugom kako bi stekli osjećaj za funkcionalnost platforme.

Bityard omogućuje korisnicima postavljanje ugovornih trgovina s opcijama kriptovaluta u demo načinu rada bez korištenja sredstava.

Bityard omogućuje korisnicima postavljanje ugovornih trgovina s opcijama kriptovaluta u demo načinu rada bez korištenja sredstava.

Međutim, budite na oprezu kada koristite ovu značajku, jer je prikaz trgovanja identičan, osim opcija “način rada” u donjem lijevom kutu. Obavezno pišite Demo ako želite demo trgovinu (i obrnuto!)

Bityard nudi fiat depozit i podržava više glavnih digitalnih valuta kao što su BTC, ETH, XRP, USDT, TRX, HT, LINK. Podrška Fiata nudi se za RMB (Kina), vijetnamski Dong, indonezijsku Rupiah.

Platforma također nudi OTC usluge za kupnju USDT-a.

* Fiat-ovi depozitni prolazi možda neće biti dostupni u Sjedinjenim Državama, jer nisu bili za nas kad smo napravili račun.

Upoznajte Bityardov novčić za platformu – BYD

Bityard također planira lansirati vlastiti novčić na platformi, BYD, sredstvo slično Binanceovom BNB-u za koje se očekuje da će se koristiti za smanjenje naknada za trgovanje i olakšavanje ostalih poticaja ekosustava.

Bityardova

Bityardova “rudarska” značajka.

Korisnici mogu minirati BYD i drugu digitalnu imovinu na web mjestu Bityard klikom na ikone jer su spremni jednom dnevno.

* BYD trenutno nije zamjenjiv ni zamjenjiv.

Konačne misli: Je li bityard zakonit?

Platforme za trgovanje ugovorima o kriptovalutama daleko su napredovali i čini se da Bityard prednjači u pogledu jednostavnosti i korisničkog sučelja. Činjenica da Bityard ima dobro funkcionirajuću mobilnu aplikaciju impresivna je jer su mobilni derivati ​​općenito još uvijek relativno novi.

Bityard je relativno nov i nema puno toga što bi umanjilo legitimitet razmjene. Čini se kao jednostavna, user-friendly platforma za trgovanje ugovorima o kriptovalutama. Međutim, najveći rizik kod bilo koje platforme za razmjenu kriptovaluta ili za ugovorno trgovanje obično je ljudska sklonost pogreškama (gubitak sredstava zbog slabe sigurnosti računa ili slanje na nevaljane adrese) ili pretjerani rizik.