Tko je Brock Pierce? Blockchain Capital, EOS, & uklanjanje Johna Olivera

Brock Pierce jedan je od najbogatijih ljudi u kriptografiji, s procjenom neto vrijednosti od preko milijardu dolara. Zaradio je novac kao investitor i poduzetnik u prostoru tijekom posljednjih pet godina. Prije svog sudjelovanja u kripto zajednici, Pierce je bio suosnivač neuspjelog startupa tijekom dot-com balona. Prije toga bio je dijete glumac.

Priča o Brock Pierceu je ekscentrična i čudna, kao i mnoge priče u kripto. Nedavno se Pierceova prošlost našla pod velikim lupom nakon što je John Oliver ohrabrio gledatelje Prošli tjedan večeras Googleu “Skandal Brock Pierce.” Sve ćemo to i još pogledati u ovom kratkom vodiču za milijardera Brocka Piercea.

brock pierce headshot dijete

Dječja glumačka karijera & DEN

Djeci devedesetih lice Brocka Piercea odmah će biti nepoznato. Još uvijek sliči svom 12-godišnjem ja koji je glumio u Disneyevoj Moćne patke franšiza filmova. Pierce je također dobio glavnu ulogu u filmu Prvo dijete uz Sinbada. Već je Pierceova priča započela čudan, jedinstven početak.

Tijekom 90-ih Pierce je igrao sporedne uloge i u nekoliko drugih filmova. Napustio je show business u dobi od 17 godina i postao suosnivač startupa nazvanog Digital Entertainment Network. DEN je prikupio 88 milijuna dolara u dot-com balonu, a do osamnaeste godine Pierce je zarađivao 250 000 USD godišnje. Međutim, tvrtka nikada nije bila profitabilna i ubrzo je propala.

Blockchain Capital & Ulaganje

Nakon DEN-a, Brock Pierce neko je vrijeme pao s karte. Položio je nisko, živio od ušteđevine od glume i DEN-a i iskoristio nekoliko poduzetničkih / konzultantskih / investicijskih prilika. Pojavljuje se na radaru 2013. godine kada je pomogao stvoriti Blockchain Capital.

Kao rani investitor u prostor, Pierce je sudjelovao u financiranju nekih od ključnih projekata u ekosustavu danas. Pierce je bio jedan od najvećih suradnika Ethereum ICO-a. Podržao je rane dane Coinbasea. U novije vrijeme investirao je u Tether i Bitfury. To su samo najvažniji dijelovi. Blockchain Capital (i Pierce) sudjelovali su u mnogim glavnim ICO-ima i pothvatima prije sjemena / sjemena u kripto.

Ako nešto znate o tim projektima, shvatit ćete da je tu Pierce postao milijarder. Na primjer, tijekom pretprodaje Ethereuma, 1 ETH iznosio je oko 0,30 USD. Danas taj isti ETH vrijedi više od 700 dolara, što predstavlja 23.000% povrata ulaganja. Pierce je napustio Blockchain Capital 2017. godine.

Pierce je svoju sreću iskoristio za kupnju lijepog mjesta u Portoriku u kojem živi bez plaćanja poreza na dohodak.

Predsjednik Bitcoin Foundation

2015. godine Pierce je izabran za predsjednika založne bitcoin zaklade. Otprilike u isto vrijeme, glasine i procurile informacije iz Zaklade ukazivale su na to da je ostala bez novca. Otpustili su velik dio svog osoblja i više nisu imali sredstava za plaćanje razvojnih programera Bitcoin Core koji su prethodno radili za Zakladu.

Taj pad još uvijek utječe na Zakladu, a njegov pad milosti pokazuje dugoročne učinke lošeg upravljanja na zajednicu. Pierceov uspon na mjesto predsjednika odbora bio je dramatičan i kontroverzan. Iako se organizacija trudila vratiti svoj prijašnji status pod predsjedanjem Piercea, čini se da je za sada zaustavila ili usporila krvarenje.

Blokiraj.jedan & EOS

2017. Blockchain Capital najavio je prodaju tokena za novu, skalabilnu DApp platformu. Na kraju je ta ponuda restrukturirana pod novim entitetom: Block.one. Novi token i platforma trebali su se zvati EOS.

EOS crowdsale postao je najveći ICO 2017. godine, godine ICO-a. Block.one prikupio je preko 700 milijuna USD u 2017. godini od svojih događaja generiranja tokena za EOS. Brock Pierce naveden je kao jedan od suosnivača, a čak je i preuzeo ulogu glavnog direktora za strategiju kako su tvrtka i financijska sredstva rasli.

Međutim, nedugo nakon emitiranja Johna Olivera Prošli tjedan večeras u ožujku 2018. dovode Pierceovu povijest u pitanje, Block.one i EOS objavili su objavu na blogu u kojoj navode da su se tvrtka i Pierce međusobno dogovorili da se raziđu. Pierce više nije naveden na EOS materijalima, uključujući uređivanje iz prošlih marketinških videozapisa.

John Oliver & Skandal

Dakle, što se dogodilo što je potaknulo ovaj pad od milosti?

john oliver brock pierce

John Oliverovo kratko spominjanje Piercea aludiralo je na navode da je Pierce sudjelovao u seksualnom skandalu maloljetnika dok je radio u DEN-u. Oliver je svoje gledatelje jednostavno ohrabrio na Googleovom “skandalu Brock Pierce” kako bi izbjegao odgovornost za izvještavanje, ali internetska prodajna mjesta nisu toliko skromna.

Priča u posljednjim danima DEN-a najdivlji je dio sage o Brock Pierceu. On i njegovi suosnivači doslovno su pobjegli iz zemlje kad je njihova tvrtka počela propadati. Otprilike u isto vrijeme počeli su se pojavljivati ​​navodi bivših zaposlenika mlađih od osamnaest godina da su ih neki od osnivača nepropisno imenovali. Pierce i njegovi suosnivači uhićeni su u Španjolskoj i vraćeni u SAD na suđenje.

collins-rector seksualni prijestupnik

Na kraju su optužbe protiv Piercea odbačene u dva slučaja. Također je nagodio građansku parnicu za 26.000 dolara. Međutim, jedan od Pierceovih partnera iz DEN-a, John Collins-Rector, bio je osuđivan zbog višestrukog optuživanja za podmetanje djece.

Skicirana priroda bijega iz zemlje i rješavanja parnica zbog seksualnog kršenja stvorila je napetost u Pierceovoj karijeri. Njegov odlazak iz EOS-a najveći je primjer toga, ali je također uzrokovao da nekoliko članova uprave napusti Bitcoin Foundation kad je Pierce imenovan predsjednikom.

Zaključak

Pierce trenutno još uvijek obnaša dužnost predsjednika Zaklade Bitcoin. Iako je njegova uloga u Block.one, EOS i Blockchain Capital završila, on je i dalje aktivni investitor u prostor. U svom domu u Portoriku priređuje velike zabave i večere za kriptoliterate, a njegov je utjecaj u prostoru i dalje značajan. Što god mislili o skandalu oko njega, njegovim kvalifikacijama, vodstvu ili ekscentričnoj osobnosti, ne može se poreći da je utjecajan i ekscentričan milijarder koji igra glavnu ulogu u kripto ekosustavu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me