Kina je kontinuirani izvor inovacija u blockchainu, s projektima poput NEO-a i inovativnim inicijativama poput pametnog grada Xiong’An usmjerenog na blockchain. Achain (ACT) još je jedan kineski blockchain projekt koji donosi inovacije. Ovdje je sve što trebate znati o Achain tehnologiji vilica, kao i misija ovog projekta, tehničke značajke, ekosustav i još mnogo toga.

Projektna misija

Achain je osnovan 2015. godine i predstavlja blockchain projekt predan izgradnji bezgraničnog blockchain svijeta. U svojoj osnovi, Achain želi koristiti tehnička rješenja za rješavanje mnogih problema s kojima se suočavaju trenutni blockchains. Osim što se fokusira na čimbenike poput transakcija u sekundi, projekt također radi na poboljšanoj interoperabilnosti među blockchainsima. Ova interoperabilnost povezuje i blockchain i non-blockchain svijet na način koji je dostupan glavnim korisnicima.

Prema tehnička knjiga projekta, Achain nudi vrhunske dizajne poput virtualnog stroja, pametnog pješčanika, protokola za razmjenu vrijednosti i mehanizma račvanja. Ovi i drugi čimbenici čine ono što Achain čini sposobnim doseći ili čak nadmašiti 1000 TPS.

Detalji algoritma konsenzusa

Achain koristi modificirani DPoS, koji se naziva dokaz o udjelu delegiranom rezultatom (RDPoS) za uspostavljanje konsenzusa čvora. Ovaj mehanizam konsenzusa ima više mogućih prednosti u odnosu na druge. Sposoban je postići bolju energetsku učinkovitost, a sadrži i češće izbore, što postupak izbacivanja loših glumaca čini mnogo lakšim nego kod tradicionalnih algoritama. Achainov RDPoS namijenjen je boljem od DPoS-a iz jednog glavnog razloga: dok DPoS dopušta samo jednom validatoru da generira blok, RDPoS omogućuje svim vodećih 99 validatora da u nekim slučajevima sudjeluju u provjeri transakcija ako je potrebno.

grafika sa statistikom broja transakcija, korisničkih računa itd.

Ažuriranu statistiku o transakcijama Achain (ACT) možete pronaći na Web stranica preglednika.

Achain Fork: teorija i provedba

Iako ovaj projekt nudi razne tehničke inovacije, Achain vilica (a.k.a. mreža račvanja) bez sumnje je najočekivanija. Uz Achain možete lako rastaviti više novih blockchaina. Možete čak i kontinuirano račvati iz novostvorenog blockchaina.

Zašto je tehnologija vilica Achain važna? Svi račvasti blockchains su jednaki, što znači da nisu hijerarhijski s tehničke ili ekonomske perspektive. Uz to, projekt nudi rješenje blockchain-a kao usluge (BaaS) koje koristi više programskih jezika i vizualizirani razvoj kako bi se smanjila poteškoća usvajanja. To znači da bi programeri različitih programskih pozadina potencijalno mogli stvoriti Achain vilicu.

Od listopada 2018. podrška za programski jezik za razvoj Achaina uključuje Lua, Solidity, Java i C #.

Ekosustav Dapps-a i paralelnih lanaca

Sljedeće pitanje s kojim se blockchains danas suočavaju je kako razvijati svoje ekosustave. Uglavnom je Ethereum očito vodeća platforma (u smislu trenutnog usvajanja korisnika) za ljude koji žele razviti dapps i uslužne tokene. Međutim, Achain je već prilično lijepo razvio svoj ekosustav samo u posljednjih nekoliko godina.

Ekosustav Achain podijeljen je u dvije glavne kategorije: dapps i paralelni lanci. Iako trenutno postoji samo jedan paralelni lanac (SelfSell), na raspolaganju je sedamnaest različitih dap-ova koji se protežu u osam različitih kategorija. Te klasifikacije uključuju razmjenu, zabavu, financije, plaćanja, mrežu, tržište, usluge i protokol. U usporedbi s velikom većinom blockchaina, Achain je puno napredovao u izgradnji svog ekosustava.

Primjeri Achain Dappsa

Heluss ima za cilj poremetiti industriju osiguranja. Prvo, projekt se fokusira na ponudu tehnologija poput upravljanja štetama na temelju umjetne inteligencije i pametnih ugovora za putničko osiguranje. Kako zajednica raste, projektni tim planira naknadno uvesti i rješenja osiguranja za auto, kuću i zajam.

GymChain je dapp unutar ekosustava Achain gdje možete koristiti pametne uređaje koji se upravljaju umjetnom inteligencijom za prikupljanje podataka o zdravlju i kondiciji i prijenos u decentralizirani blockchain. Ovo rješenje omogućuje vam oblikovanje prilagođenih planova vježbanja na temelju analize podataka.

WeatherBlock je projekt koji koristi blockchain i IoT senzore kao sredstvo za poboljšanje granuliranih podataka i vremenske prognoze na temelju lokacije.

logotipi sudionika unutar ekosustava Achain

Ekosustav Achain trenutno uključuje sedamnaest dapps i jedan paralelni lanac.

Achain analiza cijena i razmjene

Slično kao i druge kripto-datoteke, Achainova cijena s vremenom je oscilirala. Najraniji dostupni podaci iz kolovoza 2017. pokazuju da je cijena bila oko 0,20 do 0,23 dolara. Međutim, za razliku od ostalih kriptovaluta, Achainova cijena znatno je pala u rujnu 2017. na cijene niže od 0,04 dolara. Achainova cijena dosegla je najvišu razinu od 1,34 dolara u siječnju 2018. Od kolovoza. Cijene su se kretale malo iznad i ispod 0,03 dolara

Achain (ACT) ima nekoliko zapaženih unosa na burzama, posebno s popularnim azijskim burzama poput Huobi, OKEx i KuCoin. Što se tiče volumena razmjene, čini se da je najpopularniji CoinEgg, a slijede ga Bitforex i Huobi. Trgovinski parovi razlikuju se na razmjenama. Neki primjeri uključuju kriptovalute poput BTC, ETH i USDT, kao i fiat valute poput USD, TRY i IDR.

grafika popisa Achain razmjena

Achain je dostupan na brojnim popularnim kripto burzama.

Tim i partneri

Na web stranica projekta, navedene su samo informacije o izvršnom direktoru Tonyju Cuiju. Cui ima nekoliko značajnih postignuća, uključujući osvajanje nagrade Future Star od saveza Zhongguancun i uvrštavanje među 30 do 30 godina na CYZONE, poznati magazin rizičnog kapitala. Na LinkedInu je 51 osoba navedena kao zaposlenik u Achainu. Većina tima ima sjedište u Pekingu.

Achain također ima nekoliko ključnih industrijskih partnera. Čak je zajedno sa Sveučilištem Tsinghua suorganizirao “Otvoreni tečaj tehnologije blockchain”, koji je široko prepoznat kao jedno od najboljih svjetskih sveučilišta.

grafika Achainovih partnera

Achain ima nekoliko partnera s velikim imenom.

Kako pohraniti ACT

Budući da Achain ima vlastiti blockchain, neke od popularnijih opcija novčanika za kriptovalute trenutno ne podržavaju ACT. Prema raznim internetskim raspravama, još uvijek postoji nekoliko dobrih opcija koje možete odabrati. Na primjer, možete stvoriti vlastiti ACT web novčanik na web mjestu Achain Browser. U Dodatku, Kcash je popularan izbor koji podržava ACT, kao i stotine drugih kriptovaluta u devet najpopularnijih javnih blockchaina.

Putokaz

Plan za razvoj Achaina prilično je detaljan. Međutim, većina navedenih ciljeva usmjerena je na razvoj, a ne na marketing ili dizajn. Ipak, važno je napomenuti da se fokusiranje na to da protokol bude interoperabilan i na izgradnju tehnologije koja je dostupnija uobičajenom usvajanju također može smatrati marketinški orijentiranim dijelom ovog projekta.

Postoje tri glavne faze s navedenim predviđenim datumima završetka. To uključuje Singularnost (dovršen Q1), Galaxy (u tijeku) i Cosmos (dovršen na kraju Q4). Treba napomenuti da datumi za ove faze nisu u skladu između početne stranice i tehničkog papira. To bi moglo biti jednostavno zbog scenarija u kojem nazivi faza ostaju isti, dok se novi ciljevi i datumski rokovi unutar tih faza nastavljaju mijenjati. U siječnju 2019. projekt će ažurirati web mjesto tako da odražava ciljeve putokaza za novu godinu.

grafika plana razvoja Achaina iz tehničke dokumentacije o projektu

Achain plan razvoja iz tehničke dokumentacije o projektu

Zaključak

Gledajući trenutni krajolik blockchain projekata, Achain sigurno nudi mogućnost prijeko potrebnih tehničkih inovacija. Sposobnost jednostavnog stvaranja Achain vilice, kao i jedinstveni RDPoS konsenzus algoritam protokola čine ovo projektom koji obećava. Bit će zanimljivo vidjeti kako se Achain nadovezuje na svoja postignuća i kako projektni tim nastavlja razvijati dugoročnu strategiju za poboljšanje tehničkih mogućnosti protokola i povećanje sudjelovanja u njegovom ekosustavu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me