Što je DECENT?

DECENT je a ekosustav decentralizirane primjene (DApp) koju čine DCore blockchain i DCT altcoin. Ekosustav uključuje API-je, SDK-ove i druge temeljne značajke koje pomažu tvrtkama u izgradnji blockchain rješenja.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Trenutno se proizvod DCore specijalizirao za digitalne medije i zabavu, ali proizvod možete koristiti kako god želite. Ova je specijalizacija korak usmjereniji od ostalih projekata Blockchain-as-a-a-service (BaaS) koji se reklamiraju kao lijek za svjetske probleme.

U ovom DECENT-ovom vodiču za početnike pokrivamo:

Kako djeluje DECENT?

DCore je srž (Shvati? Shvati ?!) DECENTA. Nudi nekoliko komponenti usmjerenih na zabavu i medije na kojima možete nadograditi DAPps. Evo nekoliko:

  • Prilagođeni tokeni. Slično Ethereumu i Wavesima, možete stvoriti prilagođene tokene za svoj pojedinačni slučaj upotrebe. Na primjer, ako ste organizator koncerta, prilagođeni tokeni čine sjajne digitalne ulaznice za koncerte koji pomažu u uklanjanju krivotvorina.
  • Podjela prihoda. Tipični dio sadržaja može mu pridonositi nekoliko pojedinaca. Doprinos bi mogao biti od stvarnog stvaranja sadržaja do marketinga do provođenja provjera autorskih prava. DECENT omogućuje vam trenutno (u <5 sekundi) podijelite prihod koji ostvarite od svog sadržaja s odgovarajućim stranama.
  • Transakcije velikih datoteka. Da bi dodatno poboljšao distribuciju sadržaja, DECENT primjenjuje IPFS – decentraliziran i učinkovit način za pohranu i distribuciju sadržaja.

Neki slučajevi upotrebe DCore-a

Neki slučajevi upotrebe DCore-a

Komponente su također kombinirane. Da bismo objasnili dalje, kombinirajmo komponentu prilagođenih žetona s podjelom dobiti kako bismo stvorili blockchain crowdfunding kampanju. U ovom primjeru pretpostavimo da prikupljamo sredstva za izgradnju proizvoda koji želimo prodati – situacija s crowdfundingom slična Kickstarteru.

Da bismo prikupili sredstva, svojim navijačima prodajemo prilagođene tokene. Držanje tih žetona dokaz je da je pristalica doprinijela kampanji. Tokeni se mogu zamijeniti i imatelji ih mogu prodati kad god žele.

Dalje, u kombinaciju unosimo podjelu prihoda. Dok prodajemo svoj proizvod, naravno, zarađujemo prihod. Kroz DECENT smo u mogućnosti uspostaviti podjelu i taj prihod raspodijeliti našim suradnicima u crowdfundingu. Ovakav sustav pruža dodatne poticaje za potporu kampanji.

DCT

DCT je DECENT kriptovaluta i temeljna je za nekoliko različitih aktivnosti platforme. Kao i Ether za Ethereum, i vi ćete morati potrošiti DCT za izvršavanje operacija na blockchainu. Također trebate držati DCT da glasa za rudare, ali o tome ćemo kasnije.

Ukupna je ponuda od nešto više od 73 milijuna DCT s više od 50 milijuna u optjecaju u vrijeme pisanja ovog članka. Dodatni tokeni ulaze u ekosustav kroz rudarski sustav u kojem vlasnici tokena glasaju za rudare.

Delegirani dokaz o udjelu

Slično Arku, Lisku i EOS-u, DECENT implementira delegirani mehanizam konsenzusa s dokazima o udjelu. Ako ste vlasnik DCT tokena, imate pravo glasa za koga želite kao mrežnog rudara, kao i za to koliko ima mrežnih rudara. Iako je broj rudara fleksibilan, mreža mora funkcionirati najmanje 11.

Za razliku od tradicionalne mreže Proof-of-Stake (PoS), za ulog i glasanje ne dobivate nagrade.

DECENT-ov DPoS sustav glasovanja

DECENT-ov DPoS sustav glasovanja

Sijačice

Sijačice imaju sličnu ulogu kao DECENT rudari u održavanju mreže. Kao sadnica, pohranjujete i distribuirate sadržaj u zamjenu za DCT nagrade. Sustav koristi IPFS za izvršavanje razmjene sadržaja.

Kao izdavač odabirete u kojem sijalici želite pohraniti svoj sadržaj. Svaka sijačica ima ocjenu reputacije, pa je odabir pouzdane osobe jednostavan.

Na mreži moraju biti prisutna najmanje tri sijača za slanje sadržaja putem IPFS-a.

DECENT tim & Napredak

Matej Michalko i Wayman Kwan osnovali su DECENT u ožujku 2015. Michalkov životopis do vrha je ispunjen blockchain iskustvom:

  • Suosnivač / CTO, Bitcoin Marketing
  • Suosnivač / izvršni direktor, Coinsulting
  • Suosnivač / predsjednik odbora, Blockchain R&D Hub
  • Savjetnik, SophiaTX

DECENT ima a glavni tim programera i druge uloge, ali potiče i zajednicu da doprinese.

Tim je pokrenuo DCore 30. lipnja 2017. i objavio značajno ažuriranje prošlog studenog. Ažuriranje je sadržavalo prilagođene tokene, poruke na blockchainu i nekoliko značajki za sadnice. Sljedeće izdanje uključuje strujanje sadržaja, neprenosive prilagođene tokene (npr. Školske bodove, neprenosive ulaznice), dodjeljivanje prava i funkcionalnost za sprečavanje ilegalnog zasijavanja sadržaja.

Natjecanje

Prvo i najvažnije, DECENT je DApp platforma. Dakle, natječe se u vjerojatno najgužnijem prostoru u blockchain tehnologiji trenutno. Ethereum je najpoznatiji konkurent dok EOS, Cardano i NEO također rješavaju slične probleme.

DECENT se razlikuje gradeći značajke koje su posebno korisne kreatorima sadržaja i potrošačima. Ako planirate napraviti DApp za medije ili zabavu, tim DECENT želi biti na vrhu.

Gledajući DECENT iz ove perspektive, osnovni žeton pažnje (BAT) možete smatrati konkurentom. Iako BAT nije DApp platforma, duboko je integriran u sektor internetskog sadržaja u kombinaciji s preglednim preglednikom projekta Brave.

Uz to, nemali broj projekata specijalizirao se za specifičnosti poput prodaje ulaznica ili dijeljenja sadržaja. Ali oni ne drže značajan tržišni udio, a većina ne služi kao temelj za stvaranje DAppa kao što to ima DECENT.

Trgovanje

DECENTova povijest trgovanja relativno je razočarala. Od početka trgovanja po 1,78 dolara (~ 0,00072 BTC), cijena DCT-a neprestano pada na trenutnu cijenu od ~ 0,32 dolara (~ 0,00005 BTC). Novčić je dosad doživio tri značajna skoka cijena.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = DCT&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Prvo značajno poskupljenje dogodilo se početkom kolovoza 2017. Nije sasvim jasno što je to uzrokovalo, ali čini se da je to bila najava partnerstva s ATMChain. ATMChain je podržao DCT kao mogućnost doprinosa tijekom njihovog ICO-a.

Najznačajniji rast cijena uslijedio je nakon trkačkog trka u prosincu 2017. i početkom siječnja 2018. Međutim, kao i na ostatku tržišta, cijena se srušila da bi započela nova godina.

Posljednji, i najmanje značajan, skok cijene poklopio se s izdavanjem DCore testne mreže krajem ožujka ove godine. Kao i na drugim DApp platformama, veći obim upotrebe i popularni DApps trebali bi povećati cijenu.

Gdje kupiti DCT

Preporučena zamjena za kupnju DCT-a je Bittrex. Na Bittrexu vam je jedina opcija trgovanje BTC-om za DCT. Ako ne posjedujete nijedan BTC, prvo biste trebali kupiti Bitcoin na burzi poput Coinbase ili Gemini.

Također možete iskopati DCT. Da biste postali rudar, to trebate slijedi upute osigurao tim DECENT. Uz to, trebate zaraditi dovoljno glasova od nositelja DCT-a da osigurate mjesto i primite svoje nagrade.

I na kraju, sijanjem ćete donijeti DCT nagrade. Za sjeme prvo podesite računalo prema DECENT-u upute. Zatim pokrenite “decentd” binarnu datoteku. Izdavači će tada odabrati vaš čvor za zasijavanje i dobit ćete svoj DCT. Što je veća vaša ocjena kao sadnice, veća je vjerojatnost da će vas izdavač odabrati.

Gdje čuvati DCT

Trenutno imate dvije mogućnosti u kojima možete pohraniti svoj DCT. Prva opcija je Novčanik zasnovan na DGo. Drugi je DCore GUI novčanik. Web novčanik je na putu.

Preporučujemo vam da svoj DCT ne pohranjujete na razmjenu.

Zaključak

DECENT je DApp platforma usmjerena na sadržaj koja koristi mehanizam konsenzusa DPoS. Iako na tržištu postoje brojne druge DApp platforme, nijedna nema fokus na distribuciju sadržaja kakav ima DECENT.

Poredak cijena i tržišne kapitalizacije to ne odražava, ali razvojni tim DECENT aktivan je s ažuriranjima. Možda je veliki marketinški poticaj sve što ovaj projekt treba da bi mu vratio nekadašnju slavu.

Dodatni DECENT resursi

Telegram

Cvrkut

Reddit

Srednji