Što je holochain (HOT) | Vodič za Agent-Centric Non-Blockchain

Što je Holochain?

Holochain je okvir za distribuirane aplikacije. Možete ga smatrati općenitijom vrstom blockchaina. Umjesto da bude usmjeren na podatke, poput tradicionalnih blockchaina, Holochain ima pristup usmjeren na agenta. Ova arhitektura otvara mrežu širokom nizu distribuiranih struktura podataka koje možete graditi na njoj. Možete čak stvoriti i klon Bitcoin koristeći Holochain ako želite.

Jednostavno, cilj tima Holochain je pružiti skalabilnije i prilagodljivije rješenje od tradicionalnih blockchaina. U ovom se vodiču bavimo:

Kako djeluje holochain?

Holochain jedinstveno implementira arhitekturu usmjerenu na agenta. U ovoj vrsti strukture, svaki agent (AKA čvor) pokreće vlastiti blockchain koji se povezuje s javnim Holochainom putem jedinstvenog, kriptografskog ključa.

Možda se čini suptilno, ali ovaj mehanizam drastično se razlikuje od podatkovno usmjerenog dizajna tradicionalnih blockchaina. U blockchainu, svi čvorovi moraju postići konsenzus i održavati evidenciju cijelog blockchaina, što bi moglo dovesti do ozbiljnih problema s izvedbom. Na Holochainu agenti održavaju samo svoj pojedinačni blockchain i kriptografski ključ koji ih povezuje s javnim lancem.

Ako ste upoznati s Gitom, Holochain je prilično sličan i koristi iste ideje distribuirane hash tablice (DHT).

Često postavljana pitanja o holochainu najbolje opisuju mrežnu pohranu podataka,

“Gdje je pohranjen engleski jezik? Svaki zvučnik ga nosi. Ljudi imaju različita područja stručnosti ili su izloženi različitim žargonskim ili specijaliziranim rječnicima. Nitko nema cjelovitu kopiju niti je bilo čija verzija potpuno ista kao i bilo tko drugi. Da ste nestali polovica govornika engleskog, to ne bi mnogo propadlo jezik.

VRUĆI žeton & Holo gorivo

Glavna mreža Holochain još nije izašla, pa je tim držao početnu ponudu kovanica (ICO) s rezerviranim tokenom ERC20, HOT, za financiranje projekta. Sada možete kupovati i trgovati HOT, ali morat ćete ga zamijeniti za Holo gorivo kada mreža postane aktivna.

Holo gorivo je domaća valuta Holochaina. Aplikacije Holochain (hApps) uglavnom plaćaju holochain hostovima u Holo gorivu za njihove usluge. Međutim, možete ga koristiti i kao jednostavnu peer-to-peer valutu.

Tim pokušava Holo vrijednost goriva održati stabilnom povezujući ga s računalnim kapacitetom domaćina na mreži.

Holochain tim & Napredak

Suosnivači Arthur Brock i Eric Harris pokrenuli su Holochain u prosincu 2016. Brock ima više od deset godina iskustva u arhitekturi sustava, dok Harris ima B.S. iz računalnih znanosti s Yalea i bogate povijesti poduzetništva.

Čak i s datumom početka kasne 2016. godine, Holochain još ima vremena prije punog pokretanja. Tim je započeo zatvorenu alfa verziju na testnet mreži u ožujku 2019. Za ostatak 2019, planiraju otvoriti alfu, lansirati mrežu za testiranje cjelovitih značajki, uključujući Holo gorivo, i objaviti Holochain beta na glavnoj mreži. Sudeći prema odgođenom izdanju alfe, beta mainnet se može dogoditi tek 2020.

Natjecanje

Tim Holochaina izvrsno radi uspoređujući razlike između svog projekta i konkurenata na njihovom Stranica Github.

Budući da je Holochain okvir za dapps, popis njegovih konkurenata gotovo je beskrajan. Naravno, Ethereum je najpoznatiji konkurent. No umjesto toga, usredotočimo se na druge projekte koji grade okvire koji se razlikuju od tradicionalnih blockchaina.

Hašgraf je projekt najsličniji Holochainu. Primjenjuje DHT; međutim, i dalje je usmjeren na podatke i koristi kod koji nije otvoreni izvor.

Projekti poput IOTA, Byteball i Nano implementiraju zamjenu za blockchain, Directed Acyclic Graph (DAG), ali su usmjereni na transakcije. Holochain se koncentrira na distribuirane aplikacije.

VRUĆE trgovanje

Otkako je postala dostupna za trgovanje u svibnju 2018., HOT cijena je ostala relativno ravna, što se tiče kriptovaluta. Ovaj nedostatak kretanja impresivan je s obzirom na to da je većina kovanica bila u padu u 2018. godini.

Novčić je imao nekoliko malih cjenovnih naleta u 2018. godini, ali nije doživio značajnu trku bikova do siječnja 2019. Tijekom tog mjeseca cijena je porasla s 0,000493 USD (0,00000013 BTC) na visokih 0,001527 (0,00000043). To je dobitak od 210 posto za manje od mjesec dana.

Uzbuđenje investitora iza otvaranja HOT-a za zamjenu hokena goriva Holo i najava perspektivne mape puta za 2019. čini se da su katalizator impresivnog siječnja cijene.

S nekoliko prekretnica predviđenih za 2019. godinu, bitno je pratiti svaki razvoj tima. Mogli smo vidjeti usporedivi dobitak s lansiranjem svake nove iteracije Holochain-a.

Gdje kupiti HOT

Najbolja oklada za dobivanje HOT-a je Binance. Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ili Tether možete zamijeniti za neke na platformi za razmjenu.

Ako niste sigurni kako započeti, pogledajte naš vodič o tome kako kupiti Bitcoin.

Gdje pohraniti HOT

Trenutno je HOT ERC20 token, pa ga morate pohraniti u novčanik koji je kompatibilan s ERC20. Popularna internetska opcija je MyEtherWallet.

Za dodatnu sigurnost potražite hardverski novčanik poput Trezora ili Ledger Nano S.

Jednom kada tim Holochaina pokrene svoju glavnu mrežu, vi ćete treba zamijeniti vaši HOT žetoni za Holo gorivo. Pripazite na najave tima o tome kada će se to dogoditi i koje radnje poduzeti.

Završne misli

Holochain zauzima ambiciozan pristup redefiniranju načina na koji promatramo distribuirane sustave. Izgradnja mreže usmjerene na agenta, a ne na podatke, nije lak zadatak. Međutim, tim neprestano napreduje i brzo je postao novi favorit mnogih članova kripto zajednice.

S dugo očekivanom mapom za 2019. godinu, nema sumnje da je ova godina presudna za uspjeh platforme. Ako uspije u svom novom arhitektonskom pristupu, Holochain se može pretvoriti u ubojicu Ethereuma za koju njegovi obožavatelji vjeruju da hoće.

Dodatna sredstva

Web stranica

Bijeli papir

Github

Cvrkut

Reddit

Srednji

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map