ION je kriptovaluta Ionomy igračka zajednica. Cilj im je uspostaviti “uspješan ekosustav” koji je usredotočen na igre i digitalnu robu koja se plaća ION-om. Ako mislite da to zvuči užasno poznato (Enjin Coin, GameCredits), pričekajte. Postoje određene značajke koje ION razlikuju od ostalih igraćih kovanica.

Kao prvo, ION nagrađuje sudjelovanje u mreži putem statičkog Proof-of-Stake (PoS), a ne Proof-of-Work (PoW) ili redovnog Proof-of-Stake (o tome više u trenutku).

U ovom vodiču ulazimo u sve bitne detalje o ION-u, uključujući:

Kako radi?

Umjesto da nagrađuje za “dob novčića” (koliko dugo držite tokene), ION nagrađuje za “dob povezivanja” (duljina aktivnosti na mreži). Ovo je namijenjeno uklanjanju zlostavljanja od ljudi koji aktivno ne doprinose mreži. Statični PoS sustav nagrađuje korisnike dok sudjeluju i igraju igre. Nagrade su proporcionalne količini utrošenog vremena i “radu” koji svaki aktivni čvor doprinosi.

Ideja koja stoji iza toga je izbjeći centralizaciju (velike tvrtke posjeduju najviše tokena i prikupljati vrijednost za svoju dob) i potaknuti zdravlje mreže, tj. Veće sudjelovanje dovodi do jače zajednice poticanih igrača.

Održivost

Ako želite duboko zaroniti u bijeli papir, možete ga provjeriti ovdje. No osnovna je pretpostavka da Bitcoin sustav provjere rada (PoW) više nije održiv. I da Ethereum Proof-of-Stake (PoS) nije dovoljno uključiv ili potiče poticaje.

Proof-of-Work Vs Proof-of-Stake

Tim Ionomy govori o ružičastoj prošlosti Bitcoina i kako bi rudari mogli održavati decentraliziranu knjigu samo koristeći prijenosno računalo. Međutim, sada se Bitcoin mreža oslanja na ogromnu količinu računalne snage koja je pogubna za okoliš. To također dovodi do centralizacije, jer rudarstvo obavljaju velike korporacije s divljim rudarskim farmama.

Ionomy odbacuje sustav Proof-of-Work u korist Proof-of-Stake koji ovisi o distribucijskoj mreži s niskom energijom. Međutim, oni čine jedan korak dalje čineći ga statičnim. U osnovi, PoS se za zaštitu mreže oslanja na akumulaciju novčića, a ne na računarsku snagu.

Dakle, rani modeli temeljili su se na starosti kovanica (koliko su se kovanice držale u novčaniku) i težini kovanice (koliko ih je bilo u novčaniku). Ali oboje ne potiču sudjelovanje u mreži.

Postoje i drugi problemi s ovim sustavom. Primjerice, što zaustaviti vlasnike kriptoa da deponiraju čitavu hrpu tokena u novčanik, odvedu ga izvan mreže, prikupe starost novčića i vrate na mrežu kako bi ubrali plodove?

Štoviše, ION tvrdi da veliki korisnici, poput burzi, također mogu HODL kovanice bez sudjelovanja, što šteti integritetu mreže. To također smanjuje tržišnu vrijednost novčića, jer se oni povezuju samo kako bi rasprodali velike količine.

Statički dokaz o udjelu

ION koristi statički Proof-of-Stake za uklanjanje gore navedenih problema. Nagrada je “statična”, jer je uvijek ista (50 posto blok nagrade). To korisnicima daje “robusnu, brzu i sigurnu mrežu” koju žele i zaslužuju. Težina novčića je i dalje važna, pa, što više držite, to više zarađujete, ali dob povezanosti sada je ključni faktor.

Dakle, dobit ćete nagradu za vrijeme dok je vaš novčanik aktivan na mreži. Starost kovanica također se uklanja iz modela i korisnici mogu ulagati kovanice aktivnim na mreži i količinom ION-a koju drže.

Opskrba

Ukupna je ponuda 55 milijuna ION-a s ukupno registriranih 27.505.100 milijuna ION-a Coinmarketcap trenutno (od toga 21.605.100 ION-a u optjecaju).

3,4 milijuna ION-a dodijeljeno je Ionomy-u koji će se podijeliti kao poticaji putem dizajniranih aplikacija za igre, a 2,5 milijuna rezervirano je za plaćanje blagodati za razvoj novčića.

Ostatak kovanica generirat će se putem Proof-of-Stake.

Blokirajte nagrade

Raspored nagrađivanja blokova možete pogledati u nastavku:

Blokiraj raspored nagrađivanja

Raspored nagrada za ION blok

U prvoj će godini objavljivati ​​23 ION-a po bloku, a zatim ga svake godine smanjiti slijedeći raspored. Bitcoin također ima konačna ponuda i započeo nagrađivanjem 50 BTC po bloku i smanjivanjem iznosa s vremenom.

Lijepo je čuti o teoriji da ne nagrađujete jednostavno vlasnike teške kriptovalute. Međutim, ako provjerite ION bogata lista, vidjet ćete da se gotovo 40 posto tokena drži na istih 10 adresa. Što zvuči pomalo kao da ION tim uzima najveće nagrade. Iako ovdje ne pokazujemo prste.

ION bogata lista

ION bogata lista

O ION-u

Pokrenuo ga je Ionomy, zajednica za igrače i programere, ION je kriptovaluta koja se koristi za kupnju i prodaju na njihovoj web lokaciji. Svatko može otići na web mjesto i stvoriti račun, a zapravo je prilično user-friendly. Događa se cijela unutarnja ekonomija i ekosustav.

Možete imati ION ili BTC novčanik, a možete kupiti izravno s njihove web stranice, a ne ići na razmjenu. Možete uložiti i kovanice, a također pretvoriti nekoliko kripto valuta u ION-ove, uključujući Gnosis, DigiByte, Storj, Clams, Dash, Ether Classic i gomilu drugih altcoina.

ION nadzorna ploča

ION nadzorna ploča

Za igrače

Ionomy Studios stvorio je igre koje potiču korisnike na igranje. Što više igraju, više zarađuju. No, kako ne bi postalo dosadno, postoje tjedni turniri, igrači mogu igrati jedni protiv drugih i osvajati posebne nagrade. Ako korisnici kupuju predmete u igri sa svojim ION-om, dobivaju 50 posto popusta. Nadalje, kažu da je “unovčavanje Bitcoina lako izvršiti na berzi više valuta.”

Za programere

Ionomy ima PWR-GRD koji programerima “olakšava” zaradu dodavanjem značajki u igre. PWR-GRD nudi paket usluga s punom uslugom koji programerima pomaže u izradi boljih igara putem opcija poput crowdfundinga, integriranog oglašavanja i novčanih nagrada. Postoji i velika društvena zajednica koja daje povratne informacije i ohrabruje.

U teoriji…

ION ima puno skeptika

Čini se da ION zajednica nije toliko impresionirana. Zapravo, samo od provjere njihovih komentara na Bitcointalk, čini se da je neodoljiv prigovor nedostatak kvalitetnih igara.

Jedan korisnik napiše: „Je li ION još uvijek novčić za igre? Ako da, gdje su, jebote, sve igre? ” I puno je drugih komentara koji se nastavljaju u istom duhu.

Bitcointalk forum

Nezadovoljni ION korisnik

Zapravo, jednostavno igrajući Ionomyjeve igre, prilično je jasno da one nisu baš Grand Theft Auto. Čini se da nema puno poticaja za igru ​​osim skupljanja kovanica.

Štoviše, kritika na račun njihove ICO-a bila je zaglušujuća, a mnogi su je optuživali biti prevara. Još jedna moguća crvena zastava je da je glavni strateg Ionomy Adam Matlack iz Paycoina i GAWMinersa skandalozna slava.

A taj bogati popis možda nekima neće odgovarati.

Povijest trgovanja

Unatoč masovnim skokovima u Bitcoinima i drugim altcoinima u 2017. godini, ION novčić zadržao je prilično stabilnu vrijednost tijekom prve polovice godine. Tijekom druge polovice prošle godine, iznenađujuće je da je cijena porasla zajedno s usponom i dosegla najvišu razinu od nešto više od 7 dolara (~ 0,00048000 BTC) u siječnju 2018. prije nego što se srušila na oko 2,30 dolara (~ 0,00024818 BTC).

U ožujku 2018. vidjeli smo skok cijena na 4,88 dolara (~ 0,00044103 BTC), što je moglo biti posljedica najave Ionomy Lightning API-a za programere. No, cijena ION-a opet je pala i trenutno se procjenjuje na ~ 1,13 USD (~ 0,00016014 BTC).

ION Lightning API

ION Lightning API Tweet

Čini se da ION trenutno nema toliko toliko razloga za uzbuđenje, osim zbog jeftine cijene. Pravi izmjenjivač igara (shvatite ?!) doći će ako stvore hit igru ​​poput Angry Birds ili Grand Theft Auto, tada bi cijena kovanica mogla drastično porasti. Svakako, ION nije bez potencijala i samo zbog toga ovaj projekt vrijedi barem pola pripaziti.

Gdje kupiti i pohraniti ION

Postoji nekoliko mjenjačnica na kojima možete kupiti ION. Tu spadaju Bittrex i Upbit. No, glavno mjesto za kupnju ION-a je izravno na web mjestu koje nagrađuje korisnike za povezanost i držanje njihovih kovanica u ekosustavu.

Možete kupiti tokene s nekoliko altcoin-a kao što je gore spomenuto ili s Bitcoin-om. Ali pohranjivanje na platformi Ionomy može se osjećati pomalo uznemirujuće ako ste zabrinuti zbog sigurnosnih problema.

Zaključak

ION ICO primio je salvu nadzora i kritika. Bilo je mnoštvo negativnog tiska i članova zajednice koji su to nazvali prijevarom. To može biti vrijedno pažnje, premda je izraz “prevara” izrazito pretjeran. Moglo bi se tvrditi da definicija prijevare ne donosi ništa za vaše ulaganje. Međutim, s ION-om dobivate nagradu dok igrate, a možete uložiti i svoje novčiće.

Tim je uložio puno posla kako bi ispravio svoj nesretni početak. Ionomy je izgradio sjajnu platformu s lijepom unutarnjom ekonomijom i puno opcija i značajki. Ali nažalost, čini se kao da trenutno nedostaje glavni proizvod: igre dostupne za igranje u najboljem su slučaju blage.

Zasad, ako se radi o kvalitetnim igrama, možda bi bilo bolje da svoj novac potrošite na novi Xbox. Ali ako ovaj novčić gledate kao na ulaganje, moguće je da bi ubojita igra ili veliko partnerstvo mogli povećati cijenu. To ćemo prepustiti vašoj prosudbi.

Dodatna sredstva

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me