Što je Karmacoin?

Pokrenut 7. svibnja 2014. godine, Karmacoin je umro kao projekt 2015. Karmacoin (KARMA) predstavljao je digitalnu valutu Karmashares LLC, registriran u državi Wyoming. Karmashares je predložio stvoriti dugoročnu vrijednost za investitore razvojem različitih proizvoda i usluga.

Ukratko, Karmashares je namjeravao poslužiti kao nešto kao zadružni entitet. Članovi su kupovali dionice i teoretski su kvartalno dobivali dobit. Samo se državljani SAD-a i nerezidenti iz SAD-a kvalificirali za članstvo. Organizacija je obavijestila korisnike da kovanice zamijenjene za članstvo ne predstavljaju “ulaganje”. Karmashares je ponudio članstvo samo na privatnoj osnovi, a ne javno.

Kako bi promovirao koncept “činjenja dobra”, Karmashares je omogućio članovima da svoju zaradu ulože u Karma fond i uzroke koji su tamo zastupljeni.

Kako djeluje Karmacoin?

Zadruga Karmashares planirala je financirati razne profitne projekte, a zatim bi kroz dobit nagrađivali članove zadruge.

Jureći sjene

Web tražilica pod nazivom Lill činila je jedan takav projekt. Članovi su nagrade zarađivali pomoću tražilice, a oglašavanje bi donosilo prihod.

Ostali projekti uključuju Hireplex (web mjesto za video razgovor za posao), Wespond (web mjesto za video pitanja i odgovore) i FABRIK (mrežna trgovina odjeće i pribora). Tražitelji posla koriste Hireplex besplatno, ali poslodavci plaćaju naknadu. Wespond je planirao dopustiti korisnicima da postavljaju pitanja i odgovore na web mjestu na društvenim mrežama. Sustav je omogućio odgovorima da naplaćuju odgovore. FABRIK je namjeravao prodati proizvode s markom Karma, poput majica i kapa.

Ne postoje dokazi koji bi pokazali da je bilo koji od ovih projekata prerastao u nešto više od razgovora.

Očigledno je Karmashares nabasao na Američku komisiju za sigurnost i razmjenu (SEC) i web stranica državnog tajnika za Wyoming navodi status Karmasharesa kao “Neaktivan – administrativno raspušten (porez)” od 9. srpnja 2015., a web mjesto opisuje porezni status tvrtke kao “Delinquent”.

Karma Kameleon

Kanadsko-američki Antoine Sorel Néron stvorio je Karmashares i tvrdi da je to prva inicijalna ponuda kovanica (ICO). I u to je vrijeme izraz Inicijalna javna ponuda za kovanice (IPOCO) zamijenio ono što danas nazivamo ICO. Gospodin Sorel također se zove Tony Sorel i pod nadimkom “Kosmost”.

karmacoin slika

Njegova mrežna biografija u najmanju ruku čini živopisno čitanje. Navodi “veliko iskustvo vođenja masovnih IT projekata za veliki grad (1999.)”, ali nikada ne identificira grad. “Poduzetnik od osme godine, radio je i za neke od najvećih svjetskih tvrtki …”

Tada se u dobi od 20 godina gospodin Néron zaposlio u financijskoj tvrtki za odnose s javnošću pod nazivom Odbor za financijske odnose “gdje je brzo prošao kroz redove i postao najmlađi izvršni direktor u povijesti tvrtke.” LinkedIn pokazuje da je Odbor za financijske odnose tvrtka koja broji manje od 20 ljudi.

Tvrdi čast „uvrštavanja u Standard and Poor’s Registar korporacija, direktora i izvršnih direktora kao njegov najmlađi član “. Pretraživanje registra ne otkriva podatak o Antoineu Sorelu Néronu.

Konačno, preselio se u Hong Kong i tvrdi da je pokrenuo “nekoliko višemilijunskih internetskih tvrtki koristeći vlastito financiranje”.

Goodomy, Mrijest Karmasharesa

Početkom 2018. g. Néron je uspostavio Goodomije koristeći mnoge iste pojmove kao Karmashares. Goodomy je kratica za “DOBRO gospodarstvo”, a GOOD token trenutno se prodaje po cijeni od oko 0,001924 USD s ukupnom ponudom od 888 000 000 DOBRIH tokena.

karmacoin slika

Goodonomyjev društveni blockchain tvrdi da radi na onome što oni nazivaju OTOL platformom, za koju tvrde da je “prvi” akcijski motor “na svijetu”. Na ovoj platformi tvrde da nude aplikaciju Shopomy, mobilnu aplikaciju za obavljanje poslova bez naknade.

Kako se povijest ponavlja, ne postoje dokazi koji bi pokazali da OTOL i Shopomy postoje kao bilo što drugo osim razgovora. A Goodomy se može pohvaliti s 5 sljedbenika na LinkedInu.

Kod Karmacoin

Karmashares je stvorio stvorio je jedan GitHub spremište za svoj izvorni kod softvera. Jedini programer povezan s ovim projektom zove se Leo Ribeiro iz Fort Lauderdalea na Floridi. Tamo pronađen projekt sastoji se u osnovi od jedne datoteke C ++ od 135 redaka, uključujući razmake. Da bismo to stavili u kontekst, ovo predstavlja približno veličinu domaće zadaće studenta programiranja. Radi usporedbe, Bitcoin projekt uključuje stotine datoteka, i uključuje možda oko stotinu tisuća redaka koda.

Karmacoin tim također pruža još jedno GitHub spremište za svoj projekt. Ovaj projekt također uključuje samo jednog programera, ali ne navodi ime programera. Ovo pruža mnogo opsežniju kolekciju koda. Posljednje ažuriranje ovog koda dogodilo se u veljači 2014. Čini se da je ovaj klon kloniran i iz projekta Bitcoin i iz projekta Litecoin.

Kao i Litecoin, projekt Karmacoin namjeravao je biti lagana verzija Bitcoina.

Hall of Mirrors

Instant Karma će vas dobiti, a razlikovanje Karmacoina od bilo kojeg broja slično nazvanih kriptovaluta pokazuje se kao izazov. Pozvan je ERC-20 token Karmatoken (KTN) koristi gotovo istu retoriku kao Karmashares. Proizvod tzv Karma Koin pruža virtualnu valutu na debitnoj kartici za plaćanje internetskih igara. A drugi proizvod nazvan Karma (KRM) pruža decentralizirani, prekogranični ekosustav zajamčenih ravnopravnih klijenata.

Opskrba i održivost Karmacoina

Projekt Karmacoin planirao je nagraditi ranije rudare povoljnije od kasnijih rudara, nesumnjivo potaknuti rano usvajanje. Planirali su iskopati najviše 92 milijarde kovanica. Proces rudarstva sadržavao je protokol X11. Prvo ga je predstavio Dash, protokol X11 tvrdi da poboljšava sigurnost.

Povijest trgovanja

CoinMarketCap trenutno navodi Karmacoin na oko 0,001074 USD, tako da za svakih 10 Karmacoina koje posjedujete imate jedan peni. CoinMarketCap postavlja upitnike na tržišnu kapitalizaciju i cirkulacijsku opskrbu novčića. Slijedom toga, oni ostaju misterij. Ali trgovačka aktivnost postoji. Čini se da netko istovara svoje novčiće najbolje što može.

karmacoin slika

Gdje možete kupiti Karmacoin?

Gdje možete otići i kupiti mrtvi san prošlih dana?

Iznenađujuće je da možete pronaći burze koje i dalje navode Karmacoin.

Jedna se zove YObit.net.

Slično tome, razmjena tzv Veliki čini se da nastavlja trgovati Karmacoinom u zamjenu za EOS.

Konačno, OTCBTC također trguje Karmacoin za EOS.

Gdje možete pohraniti Karmacoin?

The Karmacode Team spremište izvornog koda uključuje softver za novčanik koji će se graditi kao dio projekta.

Klikom na hipervezu koju pruža CoinMarketCap vodi se na web mjesto za Atomski novčanik. Međutim, Karmacoin se ne pojavljuje na Popis imovine atomskog novčanika kao jedna od podržanih kriptovaluta. Moguće je da Atomic Wallet služi kao zadano odredište za veze novčanika CoinMarketCap ili je također moguće da je Atomic Wallet u prošlosti podržavao Karmacoin.

Karmasharesovi bijeli papiri navode hiperveze za “Windows novčanik”, “Mac novčanik” i “Linux novčanik”. Ali ako kliknete na te poveznice, bit ćete preusmjereni na web mjesto animiranih pornografskih igara. Pa, organizacija mora nekako stvoriti prihod.