Koji je osnovni znak pažnje?

Osnovni znak pažnje (BAT) temelji se na Ethereumu token digitalnog oglašavanja.

The misija BAT tima popraviti slomljeno stanje trenutnog prostora digitalnog oglašavanja u kojem se korisnici nesvjesno prate, izdavači imaju problema s unovčavanjem sadržaja, a oglašivači su stalne žrtve prijevara.

Prihod od digitalnog oglašavanja brzo su monopolizirala dva velika klinca: Facebook i Google. Samo ove dvije tvrtke primaju 73% svih internetskih dolara za oglase. Tim koji stoji iza osnovnog znaka pažnje to želi promijeniti.

BAT izbacuje posrednike iz postupka oglašavanja. Korisnicima se plaća pažnja koja gleda oglase, a izdavači većinu prihoda od oglasa dobivaju izravno. Uz to, oglašivači dobivaju bolji ROI i preciznije podatke za analizu pomoću BAT-a.

U ovom osnovnom vodiču za žarište pažnje obrađujemo:

Kako djeluje osnovni znak pažnje?

Trenutno je jedini web preglednik koji može koristiti Basic Tok Token Hrabri preglednik – preglednik koji je stvorio razvojni tim za BAT. Njihov izvornik putokaz za 2018. izjavio je da će BAT sustav biti integriran u druge preglednike i aplikacije do kraja godine. Međutim, čini se kao da su to vratili prioritetno.

Koristeći pametne ugovore, oglašivači korisnicima šalju oglase s simboličnom uplatom u zaključanom stanju. Kad korisnik pregleda oglas, prima dio tog token plaćanja. Preglednik Brave također prima dio token uplate. Ostatak uplate ide izdavaču koji oglašava oglas.

Kako BAT djeluje

Osnovni dionici ekosustava žetona pažnje

Kao korisnik, BAT možete potrošiti na nekoliko stvari u pregledniku, uključujući premium članke i proizvode, donacije dobavljačima sadržaja ili fotografije i podatkovne usluge visoke rezolucije. BAT ekosustav može se čak proširiti tako da koristi mikro plaćanja za komentare i glasanje gore / dolje na forumima.

Ovakav sustav je koristan za sve u prostoru digitalnog oglašavanja.

  1. Korisnici opet mogu privatno surfati webom, dok unovčavaju svoju pažnju.
  2. Izdavači mogu vratiti dobar dio prihoda koji su prethodno izgubili botovi i posrednici.
  3. Oglašivači dobivaju bolje podatke o kampanjama što im omogućuje učinkovitije ciljanje njihovih poruka.

Što je hrabri preglednik?

The Hrabri preglednik je web preglednik otvorenog koda koji je stvorio BAT tim. S naglaskom na privatnost i brzinu, preglednik automatski blokira nametljive oglase i programe za praćenje. Čak i vodeći blokatori oglasa u tradicionalnim preglednicima dopuštaju da neki oglasi i uređaji za praćenje prate vaše ponašanje. Hrabri ih sve blokira.

Također nadograđuje svaku web stranicu koja je u mogućnosti da koristi protokol HTTPS, dodajući dodatni nivo sigurnosti prilikom pregledavanja.

Početna stranica hrabrog preglednika

Početna stranica hrabrog preglednika

Preglednik Brave koristi sustav pozadinske knjige za anonimno praćenje web lokacija i sadržaja na kojima trošite većinu svog vremena kako bi izdavačima mogao platiti u skladu s tim.

Iako vam preglednik neprestano mjeri pažnju, ovi podaci jesu potpuno anoniman, a tvoj privatni podaci nikada ne napuštaju vaš uređaj.

Preglednik Brave također prati pažnju koju ste posvetili oglasu.

Vaša Vrijednost pažnje za svaki oglas izračunava se na temelju postepenog vremena prikazivanja oglasa i broja piksela oglasa koji su vidljivi proporcionalno relevantnom sadržaju.

Korištenje strojnog učenja na vrijednosti pažnje za različite oglase omogućuje pregledniku Brave da prikazuje oglase koji su najrelevantniji za ono što biste željeli vidjeti – pobjeda i za korisnike i za oglašivače. Tim tvrdi da njihova strategija strojnog učenja stvara sadržaj koji je relevantniji od sadržaja bilo kojeg sustava za praćenje treće strane.

Hrabra knjiga

Preglednik Brave koristi knjigu za praćenje vaše mrežne aktivnosti.

Nad 150 izdavača već su se udružili s BAT-om kako bi se pridružili Hrabra plaćanja, usluga mikro plaćanja u pregledniku Brave. Neki od najistaknutijih izdavača uključuju Wikihow, Archive.org i Smashing Magazine. Očekujte dodatne najave o partnerstvu kako platforma raste.

Osnovni tim žetona pažnje & Napredak

Službeno najavljena u ožujku 2017., platforma BAT relativno je mlada. Projekt je imao uspješnu prodaju tokena u svibnju, podizanje 35 milijuna dolara za manje od 30 sekundi. Od tada je razvojni tim postigao brojne prekretnice iz putokaza. Pokrenuli su preglednik Brave, integrirali BAT novčanik u preglednik, dodali podršku za Twitch / YouTube i započeli ispitivanje oglasa za prijavu u kojima zarađujete nagrade za njihov pregled.

Preglednik Brave sada ima više od tri milijuna aktivnih korisnika mjesečno. A, postoji više od 18 000 hrabrih provjerenih izdavača.

The BAT tim sastoji se od nekoliko teških udaraca – jedno od najistaknutijih bića Brendan Eich, utemeljitelj i glavni vizionar. Eich je stvorio Javascript (da, taj Javascript) i suosnivač projekta Mozilla koji vodi do Firefoxa. Ako postoji netko koga želite voditi novu tvrtku za oglašavanje temeljenu na pregledniku, to je taj tip.

Tko posjeduje vašu pažnju? Tko je vlasnik vašeg pregledavanja weba? Tko dobiva plaću? Ako ne vi, onda ste “proizvod”.

Vrijeme je za platu.@Hrabar

– BrendanEich (@BrendanEich) 8. travnja 2016

Projekt ima zapaženi savjetodavni odbor s voditeljima figura kao što su Zooko Wilcox, osnivač i izvršni direktor Zcash-a, i Ankur Nandwani, voditelj proizvoda u Coinbaseu.

BAT se udružio s tvrtkom Uphold za pružanje usluga novčanika. I, s izdavačke strane, surađuje s Dow Jones Media Group. Uz to, platforma Brave Publisher koristi uslugu identiteta Civic.

Natjecatelji

BAT je jedan od pregršt projekata kriptovaluta usredotočenih na digitalno oglašavanje. Jedina druga kompanija koja bilježi je AdEx koji također stvara decentraliziranu razmjenu oglasa. Primarna razlika između njih je ta AdEx se fokusira na oglašavanje (posebno na videozapisima) dok osnovni znak pažnje proširuje se i izvan oglašavanja uključiti vrhunski sadržaj, podršku izdavača, mikro-donacije itd.

Opskrba osnovnim znakovima pažnje

U vrijeme ovog pisanja postoje 1 milijarda BAT tokena u optjecaju. Dodatnih 200 milijuna tokena zaključano je u spremištu za razvoj proizvoda, a 300 milijuna tokena dio je bazen za rast korisnika (UGP).

Mnoge popularne kriptovalute koriste neki oblik rudarstva (dokaz o radu) ili ulaganja (dokaz o udjelu) za puštanje dodatnih kovanica u ekosustav. Osnovni znak pažnje u tom je pogledu drugačiji. Jednom kada je spremište za rast korisnika prazno, u opticaj više neće ulaziti tokeni.

Tim koristi UGP kako bi potaknuo ljude na sudjelovanje u BAT ekosustavu. Počevši od lipnja 2018. godine, počeli su nagrađivati ​​rane korisnike preglednika Brave s Vrijednost 500.000 USD BAT nagrada – jedini uvjet je da te nagrade morate potrošiti na hrabroj platformi. Ako svoj BAT ne upotrijebite u roku od 90 dana, bit će vraćeni u UGP na distribuciju.

Trgovanje

BAT je dosegao svoj prvi maksimum od ~ 0,327 američkih dolara (~ .00012950 BTC) nedugo nakon ICO-a u lipnju 2017. Token je tada doživio istu sudbinu koju je vidjela većina kripto tržišta i padao u cijeni do kolovoza 2017. Od kolovoza do početka 2018, cijena kovanica osjetila je učinke bikovog tržišta i dosegla vrhunac svih vremena od nešto više od 0,864 dolara (0,000058 BTC).

BAT cijena je osjetila učinak sljedećeg medvjeđeg tržišta. Međutim, nije pao toliko kao njegova kripto braća. Od početka jeseni 2018. novčić je doživio tri skupa: jedan u travnju, jedan u srpnju i najnovije, trenutni studeni. Porast cijena u studenom 2018. izravno je uzrokovan Coinbaseovim Obavijest da se osnovni žeton pažnje navede kao zamjenjiva imovina.

S pokretanjem preglednika Brave koji već postoji, usvajanje BAT-a bit će glavni katalizator pozitivnog kretanja cijena naprijed. Ovo usvajanje može doći u obliku povećane hrabre upotrebe, drugih preglednika koji implementiraju BAT ili više izdavača i oglašivača koji prisluškuju sustav.

Gdje kupiti BAT

BAT možete kupiti kao trgovinski par s Bitcoinom (BTC) na Bittrexu i Binanceu. Dostupna je i za razmjenu s Ethereumom (ETH) na tim platformama, ali sa znatno manjim volumenom.

Od studenog 2018. možete i BAT kupiti za USD na Coinbase Pro (bivši GDAX). Sigurno je pretpostaviti da će uskoro biti dostupan i na Coinbaseu.

BAT dobivate i putem preglednika Brave. Kao raniji korisnik preglednika, dobivate nagradu do 5 BAT mjesečno. Nakon što tim u potpunosti objavi oglase za prijavu, počet ćete primati BAT i za gledanje oglasa.

Potpuni popis razmjena u kojima možete kupiti BAT posjetite CoinMarketCap.

Gdje čuvati NRT

Budući da je to ERC20 token, BAT možete pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s ERC20. MyEtherWallet je izvrsna opcija.

Ako želite svoja sredstva pohraniti u hardverski novčanik (nešto što toplo preporučujemo), i Ledger Nano S ili Trezor hardverski novčanici izvrsno funkcioniraju.

Najvažnije, BAT možete pohraniti u Brave novčanik preglednika.

Zaključak

Osnovni žarište pažnje jedna je od rijetkih kriptota s rockstar timom, izravnom primjenom i radnim proizvodom. Još impresivnije, vođa cijelog projekta već je proizveo jedan popularni preglednik, Firefox, i ima veze da implementira BAT u druge već postojeće.

Kako sadržaj i dalje raste na važnosti na webu, BAT od sada može oblikovati način na koji pružatelji usluga, oglašivači i korisnici međusobno komuniciraju.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 11. srpnja 2018. kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni osnovni resursi žetona pažnje

Web stranica

Cvrkut

Srednji

Reddit

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me