Što je platforma Waves?

Valovi su a blockchain platforma možete koristiti za izradite vlastiti prilagođeni token. Bez obzira želite li financirati projekt, financirati program vjernosti ili izraditi valutu u aplikaciji, Waves platformu možda vrijedi potražiti.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Prema njihovim web stranica, svoj vlastiti token možete stvoriti za samo jednu minutu (ali možda ćete htjeti uzeti malo vremena i imati dobar plan kako ćete ga prvo upotrijebiti). Valovi također uključuju a decentralizirana razmjena (DEX) u kojem možete trgovati svojim novostvorenim novčićem u trgovačkom paru s bilo kojim drugim žetonom Waves.

U ovom vodiču za platformu Waves govorit ćemo o:

Kako radi platforma Waves?

Pojednostavljeno rečeno, novi tokeni koje kreirate i prenesete pomoću platforme Waves rade se kao privitke na blockchain transakcijama. Ipak, s ovom strategijom postoji svojstveni problem. Koristeći tipični blockchain protokol, kao što se vidi u Bitcoinu, softver mrežnog klijenta mora se ažurirati sa svakom novom vrstom transakcije. Ovo je ažuriranje češće poznato kao tvrda vilica. Kao što smo vidjeli kroz povijest blockchaina, hard forks dolazi sa značajnim brojem rizika i velikom količinom posla.

Da bi to spriječio, Waves implementira nove vrste transakcija putem dodataka kao proširenje na vrhu jezgra softvera. Na taj način, čak i ako klijentu nedostaje dodatak, on i dalje može prenositi prilagođenu transakciju putem mreže. Oni još uvijek mogu učinkovito sudjelovati u mreži bez ažuriranja softvera.

U osnovni softver Waves postoji nekoliko značajki:

  • Prilagođeni tokeni aplikacije (CAT)
  • Decentralizirana razmjena (DEX)
  • Pametni ugovori

sučelje platforme valova

Sučelje platforme Waves

Prilagođeni tokeni aplikacije (CAT)

Primarni fokus platforme Waves je na stvaranju i prijenosu prilagođenih tokena. Možeš stvoriti žeton izravno kroz lite klijent koja je dostupna na internetu kao i oboje Android i iOS.

Tokene koje izradite možete kupiti, prodati, trgovati i njima se trguje bez posrednika. Budući da možete prilagoditi novčić, oni mogu predstavljati sve što želite. Iako možda nećete dobiti toliko funkcionalnosti tokena kao na drugoj platformi, poput Ethereuma, korištenje Wavesa je beskrajno lakše i zahtijeva nula znanja o kodiranju. Ova jednostavnost upotrebe čini Waves platformu idealnom za financiranje od mnoštva, jednostavne ICO-ove i programe vjernosti.

Stvaranje prilagođenog tokena košta 1 WAVE – oko 2,00 USD u vrijeme pisanja ovog članka.

Korištenje platforme znatno je poraslo od pokretanja. Od prosinca 2017. broj prilagođenih tokena izdanih pomoću platforme Waves narastao je sa 7000 na gotovo 20.000 CAT-ova.

Decentralizirana razmjena (DEX)

Decentralizirane razmjene smanjuju mnoge rizike povezane s korištenjem tipične, centralizirane razmjene.

Jer su vaša sredstva pohranjena izravno u novčaniku, gotovo da nema šanse da DEX bude hakiran. Uz to, decentralizacija znači da nema administratora koji bi zamrznuo vaša sredstva ili ograničio vaše trgovine i isplate. Imate potpunu kontrolu nad svojim računom.

Valovi DEX koristi automatizirano podudaranje za uparivanje naloga za kupnju / prodaju i razmjenu žetona kada su nalozi ispunjeni.

Valovi DEX Istaknuća

Valovi DEX Istaknuća

Kao što vidite, Waves DEX se ističe s niskim naknadama (<0,01 USD po narudžbi) i brojni pristupnici. Osim standardnih ETH, BTC i WAVES pristupnika, DEX nudi on / off rampe za ZEC, XMR i druge kriptovalute, kao i neke fiat opcije kao što su USD i EUR.

Možete provjeriti CoinMarketCap za potpuni popis dostupnih trgovačkih parova.

Iako trebate navesti KYC / AML informacije da biste koristili fiat pristupnike, svi kripto-kripto-nalozi na DEX-u potpuno su anonimni. Kao pomoć u iskoristivosti, tim Wavesa izvršio je potpuno ažuriranje DEX-ovog sučelja u srpnju 2017. godine.

Pametni ugovori

U rujnu 2018. tim Wavesa proveo je prvi set funkcionalnost pametnog ugovora na platformi. Nove značajke uključuju “multi-sig adrese, zamrzavanje tokena, atomske zamjene, glasanje i Oracles.” Pametni ugovori koriste novi programski jezik RIDE, posebno stvoren za projekt.

Za razliku od pametnih ugovora Ethereum, onih na Wavesu nemoj zahtijevati plin za izvršenje. Umjesto toga, mreža naplaćuje minimalnu, paušalnu naknadu.

Žeton valova & Arhitektura

Valovi se malo razlikuju od tradicionalne arhitektonske strukture koju koriste druge blockchain tvrtke. Kako bi spriječio probleme s skaliranjem, platforma koristi a dvorazinska arhitektura s laganim i punim čvorovima koji održavaju mrežu. To se razlikuje od pristupa strogo punih čvorova koji favoriziraju purinisti.

Dvorazinska arhitektura

Lagani čvorovi Waves nikada ne preuzimaju blockchain. Umjesto toga, oni ovise o punim čvorovima za potvrdu transakcija i interakcijama na mreži.

Strategija je preuzeta iz Klijent SuperNET lite koja je uspješno potvrđena projektom NXT.

Kako bi olakšao povjerenje između laganih i punih čvorova, Waves koristi Scorex platforma. Umjesto preuzimanja kompletne povijesti transakcija, lagani čvorovi koriste trenutno stanje mreže. Zatim koriste tu državu za uspostavljanje pojednostavljenih postupaka provjere plaćanja.

Zakupljeni dokaz o udjelu (LPoS)

U opticaju je 100 000 000 žetona Waves, WAVES.

Platforma koristi varijaciju tradicionalnog algoritma konsenzusa Proof-of-Stake za održavanje integriteta mreže. U Iznajmljeni Proof-of-Stake (LPoS) sustav, možete uložiti svoje tokene “leasing”Do punih čvorova koji pokreću mrežu. Troškovi leasinga 0,002 WAVES.

Trebaš 1.000 VALOVA do pokrenuti puni čvor za iskolčenje. Ovaj se broj promijenio i mnogo je niži od početnih 10.000 WAVES zahtjeva. Ako nemate toliko kovanica, još uvijek možete sudjelovati u zalaganju tako što ćete svoje WAVES dati u zakup javnom rudarskom bazenu. Pogledajte puni popis Waves čvorova kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara.

Token nagrade za rudar (MRT)

Kao čvor s punim ulogom, zajedno sa svojim WAVES nagradama zarađujete žetone nagrada za rudare (MRT). Dobivate 60 MRT za prvih 70 blokova koje stvorite u danu, a nakon toga zarađujete 30 MRT po bloku. MRT je token platforme Waves, tako da ga možete slobodno trgovati na DEX-u za bilo koju drugu podržanu kriptovalutu.

Povijest platforme Waves

Višestruki članovi osnivačkog tima Waves ranije su zajedno radili na projektu NXT. Loša početna raspodjela novčića, rotacijski razvojni timovi i kontroverzne razvojne odluke bili su sve čimbenici u njihovom odlasku da započnu vlastiti projekt – Waves.

Umjesto da se račva od NXT-a, tim je odlučio početi potpuno ispočetka. Glavna razlika između dvije platforme je Wavesov naglasak na svojstvena fiat integracija.

Tvrtka ima udružio se s Deloitteom pružiti klijentima ICO usluge, a također surađuje s Ruski nacionalni depozitar (Moskovska burza) da potencijalno razvije blockchain platformu za distribuciju digitalne imovine.

U listopadu 2018. platforma Waves postaviti rekord za obradu većine transakcija bilo kojeg blockchain projekta u jednom danu. Mreža je obavila 6,1 milijun transakcija, nadmašivši prethodnog rekordera EOS koji je imao 5,4 milijuna.

Mapa puta

Kompletna karta valova

Natjecanje

U prostoru pametnih ugovora ne nedostaje konkurencije. Ethereum je trenutno veliko ime što se tiče ICO-a i dapps-a, ali ima dovoljno mjesta i za druge projekte. NEO, EOS, Lisk i Stratis također se natječu za klijente s pametnim ugovorima.

Čini se da valovi usredotočujući se stvaraju nišu masovno usvajanje kroz jednostavnost. Tokenima koje možete stvoriti s Wavesima nedostaju neke funkcije vidljive na drugim platformama, ali ih je smiješno jednostavno izraditi. Kako će tim nastaviti dodavati pametne ugovorene funkcionalnosti, razlika u značajkama će se još više smanjiti.

Waves se također suočava sa značajnom konkurencijom na frontu DEX-a. IDEX je jedan od najboljih konkurenata, a protokoli poput 0x i Kyber Network čine relativno jednostavnim stvaranje novog DEX-a. Tim Wavesa fokusira se na iskoristivost i brzinu transakcija kako bi odvojio razmjenu od paketa.

VALOVI Trgovanje

Waves su ICO dovršili u lipnju 2016. godine preko 16 milijuna dolara. Gotovo odmah nakon ICO-a, cijena WAVES-a pala je za 80% i stabilizirala se oko 0,20 USD (0,0003 BTC).

Cijena je ostala relativno ravna prije porasta u srpnju 2017. Taj je pad najvjerojatnije uzrokovan objavljivanjem njihove mape puta kao i najava partnerstva s ICO Hubom za izazov prije ICO-a.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = WAVES&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

U ostatku 2017. cijena je polako padala prije nego što je skočila i dosegla novi vrhunac svih vremena (u USD) ovog prosinca od 17,06 USD (~ 0,000899 BTC). Između ostalih čimbenika, ovaj je trk bikova najvjerojatnije bio uzrokovan tvrdnjom tima da će Waves uskoro biti najbrži blockchain na svijetu. S problemima skaliranja Bitcoina, brzina sve više postaje sve veći faktor pri procjeni vrijednosti kriptovalute.

Osim skokova cijena tijekom veljače i travnja 2018., WAVES je pao s ostatkom tržišta tijekom ovih medvjeđih vremena. nejasno je što je uzrokovalo pregaranje u veljači, ali možemo pretpostaviti da je porast u travnju bio posljedica primjene značajke pametnog ugovora.

Novčić se zadnjih par mjeseci stabilno trguje oko 2,00 dolara. Daljnja upotreba funkcionalnosti izdavanja tokena, DEX-a ili novih inovacija pametnih ugovora trebala bi imati pozitivan učinak na cijenu.

Gdje kupiti WAVES

Za kupnju WAVES-a imate dvije mogućnosti:

  • Razmjene
  • DEX

Razmjene

Brojne burze poput Binancea i Bittrexa imaju na raspolaganju WASE za trgovanje. Da biste na tim platformama zamijenili WAVES, prvo morate kupiti Bitcoin ili Ethereum. Jednom kupljeno, prenesite svoja sredstva na jednu od prethodno spomenutih burzi i zamijenite ih za WAVES.

Također možete koristiti uslugu poput Changelly ili Shapeshift da biste dobili WAVES.

DEX

Također možete koristiti DEX zamijeniti za TALASE. Token je dostupan za trgovanje s BTC-om, USD-om i EUR-om obrti s Bitcoinom imaju znatno veći volumen od druga dva. Obično, što je veći volumen, to je lakše trgovati.

Gdje čuvati TALASE

Najbolje mjesto za pohranu WAVES-a je u klijentu lite novčanika koje osigurava tvrtka. Zadržavanje sredstava na burzi izlaže ih hakerima i ostavlja pod nadzorom treće strane.

valovi klijent

Klijent novčanika Waves Lite

Kao što je ranije spomenuto, lite klijent dostupan je na webu, Androidu, iOS-u ili kao dodatak za Chrome.

Svakako iznajmite svoje tokene prilikom njihovog spremanja kako biste mogli podržati mrežu i dobiti one lijepe nagrade.

Zaključak

Waves pruža jednostavan način za stvaranje vlastitog tokena i iskorištavanje jednostavne funkcionalnosti blockchaina. Platforma je dobra za ljude koji žele voditi crowdfund ili stvoriti jednostavan novac za vjernost za svoje poslovanje. S dodatnom funkcionalnošću pametnog ugovora, platforma također postaje konkurentnija poput popularnijih dapp platformi (npr. Ethereum).

Vrijednost Valova je unutar njegove jednostavnosti. Svatko može stvoriti prilagođeni token s nekoliko klikova i malo znanja o osnovnoj tehnologiji. Osim izravnog stvaranja tokena, Waves upravlja i decentraliziranom razmjenom.

Ako tim nastavi s velikim poboljšanjima brzine i upotrebljivosti mreže, izvedivo je vidjeti da platforma stiče znatno veću popularnost.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko dana 23.2.18, kako bi odražavao nedavne promjene projekta.

Dodatni resursi platforme Waves

Facebook

Cvrkut

Zatišje

Blog

Reddit

Telegram