XYO mreža, skraćenica od XY Oracle Network, nudi mrežu lokacija koja se temelji na ljudima izgrađenu na blockchainu. Ukratko, XYO mreža je nepovjerljiva kriptografska lokacija koja omogućuje slojevitu provjeru lokacije na mnogim uređajima i protokolima. Mreža koristi kriptovalutu koja se naziva XYO za funkcioniranje.

XYO priskače u Ethereum blockchain kako bi omogućio korisnicima da “pozovu” na određene upite koji se vrte oko zahtjeva za lokacijom.

XYO Network projekt je koji je pokrenula tvrtka tzv XY, koja postoji od 2012. godine, gradeći tehnološka rješenja za lociranje autonomnih bespilotnih letjelica, samovozećih vozila, pametnih gradova i istraživanja svemira. Prvi proizvod koji je XY lansiran je XY Pronađi, mreža od preko milijun ljudi povezanih Bluetoothom i GPS uređajima. Ovi su uređaji u osnovi mali fobovi koji se mogu pričvrstiti na često izgubljene predmete kao što su ključevi, naprtnjače, ogrlice za pse itd..

Kako djeluje XYO mreža?

XYO mreža sadrži četiri osnovna stupa: Sentineli (Skupljači podataka), Mostovi (Prenosnici podataka), Arhivisti (Spremnici podataka) i Proroci (Skupitelji odgovora).

 1. Sentineli prikupljati podatke o lokaciji putem radija, senzora i drugih metoda. Oni djeluju kao svjedok lokacije.
 2. Mostovi uzeti podatke od Sentinela i prenijeti ih arhivistima. Oni djeluju kao prepisivači podataka o lokaciji.
 3. Arhivisti pohranite podatke da ih Diviners analizira.
 4. Proricatelji služe kao proročanstva i analiziraju svu heuristiku lokacije kako bi pružili odgovore na upite i dodijelili ocjene točnosti. Vrači potom te odgovore prenose natrag u pametni ugovor.

XYO mreža predstavlja originalni algoritam konsenzusa Dokaza o podrijetlu u kombinaciji s Privremenim lancem ključeva kako bi se osiguralo da knjige koje ulaze u mrežu vrijede, a istovremeno onemogućilo krivotvorenje lanca izvora za podatke. XYO mreža pohranjuje podatke o javnom blockchainu nazvanom XYOMainChain.

Tko bi koristio XYO mrežu?

Izvan tehničkih poteškoća XYO mreže nalazi se mnoštvo slučajeva korištenja koji obuhvaćaju nekoliko industrija.

Primjer naveden u tehničkoj knjizi odnosi se na trgovce e-trgovine koji koriste XYO kako bi ponudili premium uslugu “plaćanje po isporuci” svojim kupcima. Trgovac bi napisao pametni ugovor (na Ethereumovoj platformi), XYO bi pratio mjesto paketa na svakom koraku do ispunjenja, a prodavatelj dobiva plaću samo kada stigne.

Rasprodaja XYO žetona

XYO je dostupan u međunarodnoj prodaji samo zbog nejasnoće američkih regulatora.

Američki investitori, međutim, mogu ulagati u XYO kao SEC Reg A + kapital. To u osnovi omogućava američkim investitorima da ulažu u matičnu tvrtku XY, omogućujući im hipotetsku korist od prednosti XY-a, kao i XYO mreže.

Evo raščlambe za američke investitore.

 1. XY je američka Delaware C-Corporation regulirana zakonima i standardima pod nadzorom američkih vrijednosnih papira & Komisija za razmjenu.
 2. XY ima 850 000 000 XYO žetona (procjenjuje se 3,5% od bazena tokena). Uz to, XY upravlja XYO fondom kriptoekonomskih rezervi, koji se dodjeljuje na osnovi jedan prema jedan za svaki XYO žeton prodat u javnoj prodaji
 3. XY je do danas ostvario otprilike 10 milijuna dolara prihoda.

Ovdje su SEC podnesci i dokumentacija.

Javna prodaja tokena ima stupnjevitu strukturu cijena koja započinje od 1 ETH: 100 000 XYO, a doseže do 1 ETH: 33 333 XYO.

 • Pametna platforma za ugovore: Ethereum
 • Vrsta ugovora: ERC20
 • Token: XYO
 • Naziv tokena: XYO Network Utility Token
 • Ukupno izdavanje: Konačno i ograničeno na iznos postignut nakon glavne prodaje žetona
 • Predviđena kapa XYO žetona: 48 milijuna dolara
 • Neprodani i neraspoređeni tokeni: Izgarano nakon događaja prodaje tokena

Nakon završetka glavne prodaje neće se generirati daljnji XYO tokeni.

Cijena XYO žetona

XYO trenutno trguje na IDEX-u, DDEX-u, Bitmart-u i nekoliko manjih burzi, a trenutno ima tržišnu kapitalizaciju oko 12.692.705 USD.

Završne misli – “Sorta poput GPS-a, minus vladin monopol”

Ponuda XYO mreže uklapa se u jedan od najpopularnijih narativa o revoluciji blockchaina i kriptovaluta: uklanjanje i zamjena posrednika treće strane s decentraliziranim i tehnološki naprednijim rješenjem za osnaživanje i poticanje krajnjih korisnika. XYO želi zamijeniti GPS kakav jest s decentraliziranim sustavom temeljenim na blockchainu.

Za više informacija pogledajte Tehnička knjiga o XYO mreži i Web stranica XYO mreže.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me